DBP Yüksekova'da halk buluşması düzenledi

Yüksekova’da DBP tarafından halk buluşması adıyla bir etkinlik düzenlendi. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Tüm dünya da Türkiye de Kürtlerin gücünü biliyor. Kürtler her alanda büyük bir güce ve iradeye sahiptir" dedi.

Yüksekova’da DBP tarafından Tekçe Düğün Salonu'nda yüzlerce kişinin katıldığı bir etkinlik düzenlendi. 'Halk Buluşması'nda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Hakkari'ye yaptıkları ziyaretlerde halk tarafından coşkuyla karşılandıklarını belirterek, Kürtlerin kararlı mücadelelerinin sürdüğünü kaydetti. Ak Parti’nin Kürtler üzerinde baskıları arttırarak iktidarını sürdürdüğünü dile getiren Aydeniz, “İktidar bu zulmünü tek bayrak, tek millet ve tek devlet sloganı üzerinden yürütüyor. Bu iktidarın Kürtlere yaşatmadığı acı kalmadı. Ama bu zulme rağmen Kürtler, dillerini, iradelerini ve topraklarını korudular,  Kürtler ayaktadırlar. Kürt sorununu çözemeyen iktidarlar, mutlaka çökmeye mahkumdur” dedi. 

Kürtlerin mücadeleleriyle Ortadoğu ve Türkiye siyasetinin yönünü belirleyen bir halk konuma geldiğini söyleyen Aydeniz, şöyle devam etti: “Tüm dünya da Türkiye de Kürtlerin gücünü biliyor. Kürtler her alanda büyük bir güce ve iradeye sahiptir. Bugün, Türkiye gibi ülkeler ve güçler Kürtler arasında bir ayrışma ve parçalama yaratmak istiyorlar. Ama kimse merak etmesin, Kürtler mutlaka ittifaklarını sağlayacak ve birlikte hareket edecekler. Ama ittifakın oluşmasının önüne engeller çıkaranlar da bilsinler ki onlar da bu halkın ve tarihin önünde hesap verecekler.”

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise Kürt sorunun tek muhatabının Öcalan olduğunu belirterek, “Kürt sorunun çözümü ve bu yaranın ilacı İmralı’dadır, Sayın Öcalan’dır. Anahtar Öcalan’dır. Bizim derdimiz Tayyip Erdoğan değil. Erdoğan gider başkası gelir sorun devam eder. Kürtlerin yüzyıldır sistemle yaşadığı bir problem var. Temel olan sistemin değişmesidir. Biz bunun için mücadele edeceğiz” dedi. 

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

a5.jpg

a6.jpg

a7.jpg

a8.jpg

a9.jpg

a10.jpg

a11.jpg

a12.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum