DBP: Doğa katliamlarına karşı mücadelemiz büyüyecek

DBP: Doğa katliamlarına karşı mücadelemiz büyüyecek

DBP Genel Merkezi, Mezopotamya coğrafyasının tahrip edilmeye çalışıldığını belirterek, "Önümüzdeki süreç açısından daha güçlü eylemselliklerle mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz" denildi.

DİYARBAKIR - DBP Genel Merkezi, Mezopotamya coğrafyasının kapitalist sistem tarafından tahrip edilmesi ve Kürdistan coğrafyasında yaşanan doğa katliamına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Doğal yaşamın en köklü biçiminin Mezopotamya topraklarında yaşandığının belirtildiği açıklamada, yaşamı katletmek isteyen iktidar güçlerinin, Mezopotamya coğrafyasını bu düzeyde tahrip etmeye çalışmasının da Mezopotamya toplumsallığının en derinlemesine yaşayan alanlar olmasından kaynaklı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "Tarih boyunca özgürlük çizgisi karşısında köleci zihniyeti savunan egemenlikçi çizgi, kendisine yöntem olarak hep yok etmeyi benimsemiştir. Mezopotamya insanlığın özünün yok edilmesi için her türlü yöntemin uygulandığı bir coğrafya haline getirilmiştir" denildi.

'AVM, bina ve HES'lerle doğa katlediliyor'

Mezopotamya'nın bütün canlı çeşitliliği ve dinamizmiyle, tahakkümcü, egemen sınıfa karşı müthiş bir direniş içerisinde olduğunun altı çizilerek, "Bu direniş canlı doğanın yok olma ve kapitalist modernitenin para hırsıyla her şeyin kendisine peşkeş çekilmesini beklemesine karşı gerçekleştirilen bir direniştir" ifadelerine yer verildi. Türkiye'deki mevcut hükümetin de şimdiye kadar doğa katliamları ve kültür katliamlarında çeşitli boyutlarda yer aldığına vurgu yapılarak, "Bu katliamlar, birçok defa binalar, AVM'ler inşa etmek için gerçekleştirilmiş, birçok defa da barajlar, HES'ler inşa ederek canlıların, yaşam alanları yok edilmiştir. Ülkemizde yaklaşık 40 yıldır yaşanan savaş süreci ve yürütülen savaş politikası ise doğanın katledilmesine yol açan en büyük etken olmuştur" diye belirtildi.

'Mücadelemiz güçlü eylemselliklerle sürecek'

Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmayı benimseyen DBP'nin, şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da canlı doğanın yok edilmesine, canlıların yaşam alanlarının yok edilmesine karşı mücadeleyi yükselteceğinin vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Önümüzdeki süreç açısından daha güçlü eylemselliklerle mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Doğa katliamına dur demek, HES'lerin yapılmasını engellemek için gerçekleştirilecek eylemselliklere tüm halkımızı, ekolojistleri, duyarlı çevreleri güçlü bir biçimde katılmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.