'Davutoğlu partiyi eylülde kuruyor' iddiası

'Davutoğlu partiyi eylülde kuruyor' iddiası

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, mayıs ayında yayınlayacağı deklarasyonla kuracağı yeni partiyi ilan edeceği öne sürüldü. Partinin ise eylül ayında kurulacağı iddia ediliyor.

Yerel seçimden sonra ‘merkez sağ’ bir parti kurulacağı iddiaları gündeme gelirken, takvimin de oluşmaya başladığı öne sürüldü. Bu çerçevede Davutoğlu’nun, “AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz” dediği öne sürüldü.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre yeni parti için mayıs ayında deklarasyon, eylül ayında ise kuruluş hazırlığı yapılıyor. Abdullah Gül’ün parti kurucusu olmayacağı, AK Partili eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Ergün gibi isimlerin ise bu hareketin içinde yer alacağı iddialar arasında.

Yeni hareketin, AK Parti’den de 10 milletvekiliyle dirsek temasında olduğu ifade ediliyor.

Mayıs ayında yapılacak açıklamada ise Türkiye’nin ekonomi, dış politika, eğitim, kültür ve hukuk alanında ‘çıkmaza’ girdiğinin vurgulanacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.