Davutoğlu: Bu kriz yüzde yüz Ankara’da icat edildi

Davutoğlu: Bu kriz yüzde yüz Ankara’da icat edildi

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu söyleyerek "Hükümetin yurtdışı kaynaklı operasyon iddiaları gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu söyleyerek hükümeti eleştirdi. Hükümetin yurtdışı kaynaklı operasyon iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Davutoğlu, “Yüzde yüz yerli ve milli bir krizdir. Yüzde yüz Ankara’da icat edilmiş bir krizdir” ifadelerini kullandı ve hükümetin gerçeklikten koptuğunu ve gerçeklerle savaşmaya başladığını belirtti.

Davutoğlu, ekonomik krizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

‘BİR GRUP RANTİYECİYE TESLİM OLUNDU’

Alınan kararların, uygulanan politikaların ülkeyi felakete sürüklediğine vurgu yapan Davutoğlu, hükümetin ekonomide uluslararası komplo yapıldığı iddialarına karşı, “Aklı başında, liyakat sahibi, ekonomi nedir bilen herkes bu iktidarı uyarıp durmuştur. Bu iktidar liyakat sahibi insanları dinlemek yerine cahil bir grup komplocu, demokrasi düşmanı ve liyakatsiz akla teslim olmuştur. Bir grup rantiyecinin isteklerine teslim olmuştur. Maalesef geçen hafta itibariyle takke düşmüş ve kel açık bir şekilde görülmüştür. Ekonomide, siyasette ve toplumda yaşanan her olayı bir oyun olarak gören bir iktidarla karşı karşıyayız. Yaşadıklarımızın bir komplo filmi olduğunu düşünen bir iktidarla karşı karşıyayız. Ciddiyetle sorunların üzerine gitmek yerine akla ziyan komplo teorilerle ülkeyi yöneteceğini zanneden bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu gidişatın tek sonucu ülkemizin daha fazla refahının kaybolması, vatandaşın daha fazla fakirleşmesi, kaynaklarımızın daha fazla israf edilmesidir” diye konuştu.

Davutoğlu, dış kaynaklı operasyon iddiaları ile ilgili, “Yüzde yüz yerli ve milli bir krizdir. Yüzde yüz Ankara’da icat edilmiş bir krizdir” dedi.

‘GERÇEK ÖTESİ FİKİRLERİNİZDEN VAZGEÇME ZAMANINIZ GELMEDİ Mİ?’

Davutoğlu, önceki hafta Türk Lirası’nda yeniden yaşanan sert düşüş sonrasında da iktidarın tavrının benzer olduğunu, buna şaşırmadıklarını ifade etti. Davutoğlu, iktidarı “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konu ile ilgili açıklama yapmamasını, korona krizi esnasında Sağlık Bakanı’nın, orman yangınları esnasında Orman Bakanı’nın susmasını düşünebilir misiniz? Ama bunların en iyi uyguladığı yöntem ‘başarı varsa çık sahiplen, kriz varsa ortadan kaybol ve sorumluluğu birilerinin üstüne at’ yöntemidir” sözleri ile eleştirdi.

“Sosyal medya kampanyaları ile bakan kurtarma operasyonları” yapıldığını söyleyen Davutoğlu, “Milletin zekasına ve basiretine hakaret eden bu açıklamaların bir tek anlamı var: ‘Biz ülkeyi yönetemiyoruz, biz ekonomiyi yönetemiyoruz, biz artık ciddi ve uzun soluklu hiçbir işi beceremiyoruz.’ Artık bu gerçek ötesi fikirlerinizden, saplanıp kaldığınız “milli ekonomi, beka, dış mihraklar” üçlemesinden vazgeçme zamanınız gelmedi mi?” dedi.

‘HUKUK DEVLETİNE GERİ DÖNÜN’

2020 bütçesini derhal revize edilmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, parasal ve mali genişleme ile piyasaya enjekte edilen kaynağın öncelikle işsizler, kayıtsız işçiler, işçiler, çiftçiler ve esnaf için kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Alınması gereken ekonomik önlemleri sıralayan Davutoğlu, “Ama hepsinden önemlisi hukuk devletine geri dönün. Adaleti, kuralları ve şeffaflığı tesis edin” diye konuştu.

‘ARTIK BÜTÜN RAKAMLAR SANAL’

İktidarın gerçeklikten koptuğunu ve Türkiye’nin içinde bulunduğu en önemli krizin bu olduğunu savunan Davutoğlu, “Bu krizin ismi iktidarın gerçeklerden kopması, gerçeklerden korkması ve gerçeklerle savaşmaya başlamasıdır” dedi ve ekledi:

“Enflasyon, işsizlik, büyüme, rezervlerimiz… Artık bütün rakamlar sanal. Keşke merkez bankasında Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi 105 milyar dolarlık bir rezerv bulunabilseydi. Ne yazık ki Merkez Bankamızda brüt 90 milyar nette ise yalnızca 26,5 milyar dolarlık rezerv kaldı.”

Hükümete çağrı yapan Davutoğlu, “Böylesine gerçeklerden kopmuş bir iktidarın bu ekonomik krizden ülkemizi çıkarması mümkün mü? Ülkeyi yönetenlere bir kez daha sesleniyorum: Aklın da ahlakın da yolu bir; Dürüst olun, Milletin sesini duyun” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum