Darbe sanığı: İtirafçı olmamam konusunda baskı gördüm

Darbe sanığı: İtirafçı olmamam konusunda baskı gördüm

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili davada yargılanan Yüzbaşı Ali Emre Eral, sanıklardan Albay Özay Yılmaz'dan baskı gördüğünü öne sürdü.

Genelkurmay Çatı Davası sanıklarından Yüzbaşı Ali Emre Eral, savunması sırasında baskı gördüğünü iddia etti. Eral, 13 Haziran 2017’deki savunmasında bazı itiraflarda bulunduğunu, bunun üzerine eski amiri Albay Özay Yılmaz’ın, itirafçı olmaması konusunda baskı yaptığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşananlarla ilgili olarak, 221 kişinin yargılandığı davaya devam edildi. Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, itirafçı olmak için mahkemeye dilekçe verdiğini belirttiği eski Yüzbaşı Ali Emre Eral’a söz verdi.

15 Temmuz’da, şube müdürü olan eski Albay Özay Yılmaz’ın, gece 03.00’e kadar mesai yapacağını söylediğini ifade eden Eral, “Zaman zaman fazla mesai yapardık. Rutin bir şey olduğu için bu söylenmezdi. İşimiz çok yoğun olduğu zaman bitirmeden çıkmazdık. Genellikle 21.00-22.00 sıralarında çıkardık. Şube müdürümün böyle söylemesi çok anormal bir şey. Gece 02.00-03.00’ü işaret etmesi onun darbeyi önceden bildiği kanısına varmama sebep oldu” dedi.

Yılmaz’dan şikayetçi olduğunu dile getiren Eral, “Sayın başkan bu darbeyi kuşkusuz hain FETÖ planladı ve icra etti. Bu kapsamda başta terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve onun tüm yardımcılarından, darbeyi planlayan, organize eden, icra eden, özellikle şube müdürüm Özay Yılmaz’dan şikayetçiyim” diye konuştu.

‘İTİRAFÇI OLURSAM AHİRETTE SIKINTI OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİR ‘

13 Haziran’daki ifadesi sırasında Yılmaz’ın arkasında oturduğunu dile getiren Ali Emre Eral, “Kendisi ayrıca vereceğim ifade öncesinde ön sıramda oturuyordu. İtirafçı olmamam konusunda beni ikna etmek için çok uğraşmış, baskı yapmıştır. Peygamberimizi rüyasında görenler olduğunu, çok az kaldığını, yakında bu sıkıntıların biteceğini, sabretmem gerektiğini, eğer itirafçı olursam ahirette sıkıntı olacağını söylemiştir. Bu kapsamda kendisinin FETÖ’cü olduğunu ve hala insanları boş vaatlerle kandırmaya çalıştığını düşünüyorum” iddiasında bulundu.

Mahkeme, sanık Eral’ın itiraflarının ardından ara karar için duruşmaya ara verdi. (ANKARA/DHA)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.