Darbe girişimi davası: Huduti'ye 15 yıl hapis

Darbe girişimi davası: Huduti'ye 15 yıl hapis

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti 15 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Malatya’da görülen darbe girişimi davası sonuçlandı. Dönemin 2’nci Ordu Komutanı Adem Huduti’nin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada kararlar açıklandı.

Gerekçeli kararını daha sonra açıklayacağını bildiren mahkeme heyeti, dönemin 2’nci Ordu Komutanı Adem Huduti’yi 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Huduti, bölge illerinde hendeklerin kazıldığı dönemde yürütülen askeri operasyonlar sırasında çok sayıda insan hakları ihlalinden de sorumlu tutuluyor.

EMNİYET MÜDÜRÜNE 10 YIL İSTENDİ

Öte yandan ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam’ın da aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 8 sanığın yargılanması karara kaldı.

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Ali Osman Kahya, İbrahim Saydam ve Yusuf Ziya Leventoğlu ile tutuksuz sanık Faruk Öztürk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.