Dara komününde bahar temizliği

Dara komününde bahar temizliği

Yüksekova'nın Beşbulak (Dara) Köy Komünü, köy için ve dışında temizlik çalışmasının yanı sıra ağaçların bakımını yaptı.

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Beşbulak (Dara) köy komünü, "Ekolojik toplum için doğana ve çevrene sahip çık" şiarıyla köyün iç ve dış kesimlerinde yoğun bir çalışma başlattı. Komün üyeleri köy içi ve dışındaki çöpleri topladı. Daha sonra meyve ağaçları ve çeşitli ağaçların budaması ile ilaçlama çalışması yürütülerek ağaçların çevresi temizlendi. 

Dara Köy Komünü Ekoloji Komitesi'nin başlattığı çalışmanın anlamlı olduğunu söyleyen Ekoloji Komitesi Üyesi Serkan Dara, toplumsal sistem krizi ile birlikte gittikçe derinleşen ekolojik krizin kökenlerini uygarlıkların başında aramak gerektiğine vurgu yaptı. Dara, "Toplum içinde tahakkümden kaynaklanan insana yabancılaşma geliştikçe, bunun doğaya yabancılaşmayı da beraberinde getirdiği ve ikisinin bir arada yaşadığı bilinmelidir. Hiyerarşik devletçi sistemin oluşumunda dayandığı egemenlikçi zihniyet, doğaya yabancılaşmanın temelini oluşturur. Toplumu var eden komünal bağ inkar edilip, yerine hiyerarşik devletçi güçlerin gelişimi esas alındıkça, doğayla yaşam arasındaki bağı unutan, önemsiz kılan bir zihniyet durumu gelişir. Uygarlığın bu biçimdeki her yükselişi, daha fazla doğadan kopma ve çevreyi tahrip olarak yansımasını bulur. Kapitalist modernitenin toplumda yarattığı bu tahribatın farkında olan komün üyelerimiz Ekoloji Komitemiz öncülüğünde 'Ekolojik toplum için doğana ve çevrene sahip çık' şiarıyla köyümüzde çevre temizliği kararı alıp tüm doğa hassasiyetlerini dikkate alarak bu çalışmayı yapmıştır" diye konuştu.

i-1-763.jpgi-2-388.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum