Danıştay saldırısı hükümlüsü Yunanistan sınırında gözaltına alındı

Danıştay saldırısı hükümlüsü Yunanistan sınırında gözaltına alındı

Edirne'de, Yunanistan sınırına doğru yürüyen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin, Danıştay saldırısıyla ilgili davada, 39 yıl 2 ay hapis cezası olan Osman Yıldırım olduğu belirlendi.

Danıştay saldırısı davasında 39 yıl 2 hapis cezası alan Osman Yıldırım, Yunanistan’a kaçmak isterken jandarma tarafından gözaltına alındı.

Ankara’da, 17 Mayıs 2006’da, Danıştay 2’nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in öldürüldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili davada bugün karar açıklandı. Saldırının faili Alparslan Arslan’a ağırlaştırılmış ömür boyu ve 72 yıl hapis cezası verildi.

Sanıklar Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu hakkında ise “kasten adam öldürmeye yardım” suçlamasıyla 14 yıl 2’şer ay, 4 kişinin “öldürülmesine teşebbüse yardım” suçundan da 25’şer yıl olmak üzere toplam 39 yıl 2’şer ay hapis cezasına hükmedildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yunanistan sınırındaki Elçili Köyü’nde sınıra doğru giden bir şüpheliyi gözaltına aldı. İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen şüphelinin, Danıştay saldırısı davası sanıklarından Osman Yıldırım olduğu belirlendi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.