Dağcılardan Kürek Dağı’na tırmanış

Dağcılardan Kürek Dağı’na tırmanış

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programla Kürek Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

Çoğunluğunu Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyelerinden oluşan dağcı ekibi, Kürek Dağı'na tırmandılar.

10 Kasım 2018 günü erken saate Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçla Kırıkdağ köyüne ulaşan yedi kişilik dağcı ekibi, çantalarını sırtlarına alarak tırmanışa geçtiler.

Çok dik olan parkurda 4,5 saatte ana kampa varan dağcılar, gece ıslak elbiselerde donmamak için odun toplayarak kamp ateşi yaktılar.

Akşam yemeklerini ateş üzerinde pişirip yedikten sonra erken yatmak için kurdukları çadırlarda dinlenmeye geçen dağcılar, ertesi gün sabah erken tırmanışa geçtiler.

Yaklaşık bir saat sonra kar ile buluşan ve kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği tırmanışta, dağcı ekibi beş saatte zirveye ulaşmayı başardı.

Sisin yoğunluğunun hakim olduğu zirvede, zirve defterini imzalayarak fotoğraf çeken dağcılar, yaklaşık kırk dakika zirvede kaldıktan sonra kamp alanına vardılar.

Öğle yemeğinden sonra kamp malzemelerini ve çadırlarını toplayarak inişe devam eden dağcılar, akşam saatlerinde Kırıkdağ köyüne ulaşarak kendilerine tahsis edilen araç ile Hakkari merkezine ulaştılar.

Dağcılardan Kürek Dağı’na tırmanış

Dağcılardan Kürek Dağı’na tırmanış

Dağcılardan Kürek Dağı’na tırmanış

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.