Cumhuriyet'te 5 isim istifa etti

Cumhuriyet'te 5 isim istifa etti

Gazetede yönetimin değişmesinin ardından işten çıkarmalar ve istifalar devam ediyor.

Cumhuriyet Vakfı'ndaki yönetim değişikliğinin ardından bugün yeni künyesiyle yayınına devam eden Cumhuriyet'te işten çıkarmalar ve istifalar başladı.

Dün Yazı İşleri Müdürleri Faruk Eren ve Bülent Özdoğan görevden alınmıştı. Eren ve Özdoğan'a henüz resmi tebligat yapılmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 yıldır yayın yönetmenliği görevini sürdüren Murat Sabuncu'nun da bugün işine son verildi. Sabuncu'nun veda yazısının yayınlanmasına izin verilmezken, işten çıkarıldığının kendisine resmi olarak tebliğ edildiği öğrenildi.

5 İSİM İSTİFA ETTİ

Yönetim değişikliğiyle birlikte işten çıkarmaların yaşandığı gazeteden istifa haberleri de geliyor.

Karikatürist Musa Kart, köşe yazarları Özgür Mumcu, Tayfun Atay, Aslı Aydıntaşbaş ve Bağış Erten'in istifa ettiği gelen haberler arasında.

Aslı Aydıntaşbaş istifa haberini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: Bu zamana kadar Cumhuriyet gazetesinde yazmaktan şeref duydum. Oradaki dostların mağduriyeti ve verdiği demokrasi mücadelesi, altın harflerle tarihe geçmiştir. Ben de bundan sonra yazmamaya karar verdim. Cumhuriyet’e ve okurlarına teşekkür ederim. (Artı Gerçek)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.