Cumhuriyet'çiler yeniden hapse giriyor

Cumhuriyet'çiler yeniden hapse giriyor

Cumhuriyet çalışanlarının yargılandığı davada beş yılın altında ceza alan sekiz kişi önümüzdeki haftadan itibaren yeniden hapse girecek.

Cumhuriyet gazetesi davasında beş yılın altında ceza alan ve cezaları istinaf mahkemesi tarafından onaylanmasının ardından UYAP’a yüklendi. Dosya üzerinden önümüzdeki hafta Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekli hesaplamaları yapmasının ardından sekiz kişi yeniden hapse girecek.

Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını onayan İstinaf Mahkemesi, beş yıldan az ceza alan, karikatürist Musa Kart, yazarlar Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, eski Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Önder Çelik, avukatlar Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör ile kararını UYAP’a yükledi. Karar önümüzdeki hafta Ağır Ceza Mahkemesinde ele alınacak ve sekiz kişinin hapiste kalmaları gereken süre hesaplanacak. Bu tarihten itibaren sekiz kişi yeniden hapse girecek. Davada 5 yılın üzerinde ceza alanların dosyası ise Yargıtay tarafından incelenecek.

Yeninden hapse girecek olan Musa Kart Twitter’dan “ETS’yi 3 günlük tatil için aramamız FETÖ ile irtibat sayıldı. Aylarca hapis yattık. Anlaşılan bu yeterli bulunmadı. ETS patronunun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu bir dönemde 1 yıl 16 gün daha hapis yatacağız. Türkiye’de tatil o kadar da ucuz değilmiş !..” paylaşımı yaptı.

Gazeteci Güray Öz ise Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada “Düşüncelerimiz özgür olduğu sürece biz özgürüz. İnsanın özgürlüğü düşüncesine bağlıdır, Her yasa her karar daima haklı değildir” dedi. Hakan Kara ise “Bu karar çok üzücü, 157 gazeteci halen cezaevinde anlaşılan o ki bu sayı 2020’de 170 e ulaşacak. 2023 de ne hedefliyorlar 200 mü hedefleri? Dünyada en çok gazeteciyi hapse atan ülke olarak bu ülkenin adının geçmesi beni üzüyor. Demokrasi olmadan kalkınma olmaz. “ değerlendirmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.