Cumhuriyet yönetiminden Erdem Gül’e iki cümlelik faks

Cumhuriyet yönetiminden Erdem Gül’e iki cümlelik faks

Cumhuriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e görevden alındığı, yeni genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya tarafından gönderilen iki cümlelik faksla tebliğ edildi.

Cumhuriyet Vakfı seçimlerinin ardından Cumhuriyet gazetesinin yönetiminin yönetimiyle birlikte gazetede istifalar ve görev değişiklikleri devam ediyor. Gazenin dört yıldan bu yana Ankara Temsilciliği görevini yürüten Erdem Gül’ün adı dün gece künyeden çıkartıldı. Gül bunun üzerine Twitter hesabından “Merak edenler için: Benim için önemli ve anlamlı olan künye bağı değil gönül bağıdır. Biz künyeyle bağlı insanlar değiliz. Künyeler gelip geçerler ama aslolan bağ başkadır. Şimdilik bu kadar” paylaşımında bulunmuştu.

Cumhuriyet’in yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Erdem Gül’e bugün (pazar) saat 15 00 civarında bir faks gönderdi. Gül’e görevden alındığı iki cümlelik şu faksla tebliğ edildi:

“Sayın Erdem Gül, 09.09.2018 tarihinden itibaren Cumhuriyet Gazetesinin Ankara Temsilciliği’ne Sertaç Eş getirilmiştir. Görevde bulunduğunuz süre içerisindeki çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ederim.”

2014 YILINDA GÖREVE GETİRİLDİ

Cumhuriyet’in eski Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’in 2014 yılında gazetenin genel yayın yönetmeni olmasıyla boşalan Ankara Temsilciliğine getirilen Erdem Gül, 2010 yılından bu yana Cumhuriyet’te sırasıyla AK Parti, Parlamento muhabirliği, haber müdürlüğü ve Ankara temsilciliği görevlerinde bulundu.

Cumhuriyet’in eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ile birlikte “MİT TIR’ları” haberi nedeniyle tutuklanan Erdem Gül, üç sonra tahliye edildiklerinde, “Biz çıktık ama bu, tutuklu gazeteciler meselesinin bittiği anlamına gelmez. Bundan sonra da basına yönelik baskılara karşı her türlü birlikteliğin sürmesi gerekiyor” demişti.

Erdem Gül, MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin gizli bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet Gazetesi’nde yer verdiği gerekçesiyle Can Dündar ile birlikte “casusluk” suçundan yargılandığı davada Temmuz 2018’de beraat etti.

Erdem Gül’ün Can Dündar ve bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile birlikte MİT TIR’ları davası kapsamında örgüte yardım suçlamasıyla yargılandıkları dava ise sürüyor. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması 10 Ekim’e ertelenmişti. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.