Cumhurbaşkanı'na bazı kişileri askerlikten muaf tutma yetkisi veren madde değiştirildi

Cumhurbaşkanı'na bazı kişileri askerlikten muaf tutma yetkisi veren madde değiştirildi

Cumhurbaşkanı'na bazı kişilere askerden muaf tutma yetkisi veren 45’inci madde, iktidar ve muhalefetin ortak önergesiyle değişti. Askerden muafiyet üçlü mekanizmaya bağlandı.

Yeni askerlik düzenlemesinin ikinci bölümünde yer alan maddeler Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Böylece 65 maddeden oluşan düzenlemenin 60 maddesi Genel Kurul'dan geçmiş oldu. Tartışma yaratan Cumhurbaşkanı'na bazı kişilere askerden muaf tutma yetkisi veren 45’inci madde ise iktidar ve muhalefetin ortak önergesiyle değişti..

Düzenleme, “Milli Güvenlik Kurulu’nun gerekli gördüğü sahalarda, Milli Savunma Bakanlığı’nın teklifi üzerine Cumhurbaşkanı'nca özel olarak görevlendirilen ve Cumhurbaşkanı'nca belirlenen şartlara uyanların askerlik hizmetinden muaf tutulması amaçlanmıştır” şeklinde değişti. Böylece askerden muafiyet üçlü mekanizmaya bağlandı.

Yeni düzenleme ile sadece Milli Güvenlik Kurulu ve Savunma Bakanlığı'nın teklif ettiği kişiler Cumhurbaşkanı tarafından askerden muaf tutulacak.

Yeni Askerlik Yasası teklifin TBMM'deki nihai oylaması önümüzdeki Salı (25 Haziran) günü yapılacak.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.