Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı 3. Havalimanı'na indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı 3. Havalimanı'na indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı, 3'üncü havalimanına iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan “TC-ANK” adlı uçak 3’üncü havalimanına indi. Resmi açılışında 29 Ekim’de yapılacağını söyleyen Erdoğan, “Tüm konsorsiyum mensuplarını, mimarından mühendisine kadar emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, taşıyan “TC-ANK” adlı uçak, Gaziantep Havalimanı’ndan uçuşa başladı. Uçak, 3’üncü havalimanındaki 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğindeki birinci piste, saat 20.30’da indi.

‘DENETLEME GAYRETİYLE BU ADIMI ATTIK’

İnişin gerçekleşmesinin ardından uçakta açıklama yapan Erdoğan, “Aziz milletim, öncelikle şu anda İstanbul’daki yeni havalimanımıza inmenin mutluluğu ve bahtiyarlığı içerisindeyiz. Gerçekten muhteşem bir havalimanını inşa etmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Resmi açılışın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacağını söyleyen Erdoğan, “Bu akşamki hem bir denetleme hem de buradan bir ortak yayına girmenin şu anda gayretiyle bu adımı attık. Tüm konsorsiyum mensuplarını, mimarından mühendisine kadar emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum. Gerçekten pistiyle ışıklandırmasıyla muhteşem bir esere sahip olduk, sahip oluyoruz. Milletimiz için, ülkemiz için, tüm insanlık için havalimanımız hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR HİLAL ŞEKLİ OLUŞTURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağının meydana inmesinin ardından su takı ile karşılanması yapıldı. Havalimanında çalışanlar ve Türk Hava Yolları personeli tarafından hilal şekli oluşturuldu. Erdoğan çalışanlara tatlı ikram etti.

Daha sonra kürsüde konuşan Erdoğan, “Bugün bir ortak yayın sebebiyle aynı zamanda havalimanımızın son durumunu yerinde kontrol etmek için geldik. Ve Gaziantep’ten buraya inişimizi yaptık. Bu inişle birlikte de gerek muhteşem pistimizi, bunun yanında terminal binamızı görme imkânını bulduk tabi burada emeği olan başta 5 firmamıza oluşturdukları bu konsorsiyumla malum bu havalimanımızı onlar yapıyorlar. Artık çoğu gitti azı kaldı. Burada mimarından mühendisine, işçisine bütün kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

‘KOLAY BİR YATIRIM OLMADI’

Havalimanının yıllık 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını belirten Erdoğan, “Dünyanın ilk 3 havalimanından bir tanesi olacak. Hedef 2023’te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak ve bununla bir numara olacak. İnşallah havalimanımız bizim prestijimiz olmanın ötesinde, markamız olacak. Burada kolay bir yatırım olmadı, kolay bir süreç olmadı. Ne tür zor süreçlerden geçildiğini gerek Başbakanlığım döneminde, gerekse Cumhurbaşkanlığım döneminde gayet iyi biliyorum. Fakat dayanışma, birlik, beraberlikle bu günlere vardık” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.