Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a yanıt

Erdoğan, Trump'ın "İnsanlar bu 'Anlaşma'yı yıllardır sağlamaya çalışıyordu. Milyonlarca hayat kurtarılacak. Herkese tebrikler" şeklindeki sözlerine " yanıt verdi.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatına Türkiye ve ABD’nin anlaşmasıyla ara verildi. Anlaşmanın hemen ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter kendine has açıklamalarına devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Trump’a, Erdoğan da İngilizce bir tweet ile yanıt verdi.

Trump’ın, “Bu anlaşma üç gün önce yapılamazdı. Bunu yapabilmemiz için ‘sert’ bir aşk [tough love] gerekliydi. Herkes için harika oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bugün medeniyet için harika bir gün. Gerekli ama gelenek dışı bir yol izlerken benim yanımda durduğu için ABD ile gurur duyuyorum. İnsanlar bu ‘Anlaşma’yı yıllardır sağlamaya çalışıyordu. Milyonlarca hayat kurtarılacak. Herkese tebrikler” şeklindeki tweet’ine ERdoğan şu şekilde karşılık verdi:

“Sayın Başkan, insanlığın baş düşmanı olan terörizmi yendiğimizde daha birçok can kurtarılacak. Bu ortak çabanın bölgemizde barışı ve istikrarı destekleyeceğinden eminim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.