Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Menbic taziyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Menbic taziyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüştü. Erdoğan, Menbic'deki saldırıda hayatını kaybeden ABD personeli için taziye dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede, Trump’ın Suriye’den çekilme kararı ve Menbic’deki saldırı ve Menbic bölgesinde kontrolün devredilmesi konularının görüşüldüğü belirtildi.

DHA’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre,Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Erdoğan’ın Menbic yaşanan saldırıda hayatını kaybeden ABD’li personel için Trump’a taziye dileklerini ilettiği öğrenildi.

Erdoğan’ın Türkiye’nin Menbic bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğunu belirttiği aktarıldı. Görüşmede, Suriye’nin doğu ve kuzeydoğusunda alınacak güvenlik tedbirleri ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Görüşmelerin Türkiye ve ABD genelkurmay başkanları ile devam edeceği, istişare ve ikili ticaret hacminin geliştirilmesi konusunda da görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.