Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'af tasarısı' değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'af tasarısı' değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak, AK Parti grup toplantısında açıklama yapacağını belirtti. Af tartışmalarını değerlendiren Erdoğan, "Biz uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Ne affı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun açılışında af teklifiyle ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, “Biz cezaevine girenlerin kapılarını rastgele açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, millete karşı işlenen suçları devletin affetme yetkisi yoktur bu böyle biline. Biz uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Ne affı?” dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine de değinen Erdoğan, “Cemal Kaşıkçı konusuyla ilgili açıklamalarımı Salı günü grup toplantısında yapıyorum. Salı günü çok farklı bir şekilde bunları anlatacağım” diye konuştu.

‘İSTANBUL AŞKIMI KİMSEYLE TARTIŞMAM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Sancaktepe-Çekmeköy metrosunun ikinci etabının açılış töreninde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Erdoğan, “1994 yılından bugüne kadar yaptığımız yatırımları anlatmaya kalksak günler geceler yetmez. Hangi göreve gelirsek gelelim, İstanbul’a aşığım. İstanbul’a aşkımı kimseyle tartışmam. Biz bu şehri Türkiye’nin ve dünyanın kalbi olarak görüyoruz. İstanbul sarsılırsa Türkiye tökezler, İstanbul yürürse Türkiye koşar” dedi.

‘NE AFFI?’

Af tartışmalarına değinen Erdoğan, “Biz cezaevine girenlerin kapılarını rastgele açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, millete karşı işlenen suçları devletin affetme yetkisi yoktur bu böyle biline. 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevlerinde olduğu günlerde, biz uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Af, ne affı?” diye konuştu.

‘KAŞIKÇI OLAYINI DETAYLARINI AÇIKLAYACAĞIM’

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yapacağını belirten Erdoğan, “Cemal Kaşıkçı konusunda Biz kararlıyız dedik. Bunu meydana çıkaracağız dedik. Salı günü grup toplantısında açıklayacağım. Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalı. Salı günü farklı bir şekilde anlatacağım” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.