Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversiteler en özgür dönemini yaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversiteler en özgür dönemini yaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelere dair açıklamalarda bulundu: Türk üniversiteleri tarihlerinin en özgür, en güçlü dönemini yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi’nde konuştu.

Erdoğan, “Belli ideolojik kimliklerin üniversitelerde kısmen sürdürdüğünün farkındayız. Bunların zamanla değişeceğine inanıyorum. Biz üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız. Türkiye’nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı. Biz üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız. Türkiye’nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı” dedi.

“Yıllardır üniversiteleri baskıcı, jakoben hatta faşist ideolojilerine payanda yapanlar, bizim dönemimizde üniversitelerin asli hüviyetlerine kavuşmasından çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar. Politikalarımızı yerden yere vuran çevrelerin bizden önce üniversitelerin darbelerde oynadığı role ilişkin tek bir açıklaması yoktur. Bunların varoluş kaidesi ait oldukları yerlerin tetikçiliğini yapmaktır” diyen Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Üniversiteleri bilim ve araştırma yerine vesayetin ideoloji üretim merkezleri olarak gören zihniyeti hep birlikte çöpe attık. Belli ideolojik kimliklerin üniversitelerde kısmen sürdürdüğünün farkındayız. Bunların zamanla değişeceğine inanıyorum. Biz üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız. Türkiye’nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı. Biz üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız. Türkiye’nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı.”

Erdoğan, açıklamalarını, “Türk üniversiteleri tarihlerinin en özgür, en güçlü dönemini yaşıyor. Terör propagandası yapmak fikir ve düşünce özgürlüğü anlamına gelmez” diyerek bitirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.