Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tillerson'a anlattım, ses yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tillerson'a anlattım, ses yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun PYD ile hareket ettiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, Beştepe’de düzenlenen programda konuştu.

‘SİZLERE KALKAN ELLERİ AFFETMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Sağlık görevlilerine yönelik şiddete değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler icra ettiğiniz bu meslekle insan hayatına doğrudan dokunan, Rabbimizin bu kişiye takdir ettiği hayatını kalitesini yükselten bir konumda bulunuyorsunuz. Çok önemli bir meslek sizin mesleğiniz. Size kalkan elleri affetmek mümkün değil. Bunların teröristten hiçbir farkı yoktur. Bizim için teröristlerin konumu neyse bunların da konumu odur” dedi.

‘SUBAYIN, PYD’YLE ASKERİME KARŞI SAVAŞIYOR’

Türkiye’de okul ve hastanelerin yakıldığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Güneydoğu’da bu teröristler okullarımızı, hastaneleri bombalamadı mı? Yakmadı mı? Sen tedavi olacaksın ya, senin yakınların tedavi olacak. Kürtlerin temsilcisiyim diyorsun, geliyorsun Kürt kardeşimin tedavi olduğu hastaneyi yakıyorsun. Bunların Afrin’de olanlardan ne farkı var? Biz ne diyoruz: Ey Amerika bak bunlar PKK’nın ta kendisidir. PKK’yı terör örgütü olarak tanıyorum diyorsun, ama senin subayın PYD’ye Amerika’nın kokartını takıyor ve onunla kol kola benim askerime karşı savaşıyor. Geri adım yok sonuna kadar.”

Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Erdoğan, “Son neticeleri aldım ve etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 486’ya çıktı. Afrin’e girdik giriyoruz, iyice yaklaşmış vaziyetteyiz” diye konuştu. Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

KOALİSYON KİMLE HAREKET EDİYOR: “Amerika’nın, koalisyon güçlerinin burada sınırı mı var. Ne işi var onların burada? Niye geliyorlar? Kimi korumaya geliyorlar. Rejim Rusya’yla hareket ediyor. Koalisyon güçleri kimle hareket ediyor? Söyleyeyim YPG ve PYD ile. İlk anlarda 5 bin TIR silah gönderdiler. Onların bu kadar silah mühimmat getirdikleri yere biz Kızılayımızla, AFAD’ımızla, Diyanet Vakfımızla insani yardım taşıyoruz, aramızdaki fark bu.

TİLLERSON’A ANLATTIM, SES YOK: Sayın Tillerson’a da özellikle anlattım. Ya bu silahları buraya niye getiriyorsunuz? Kime karşı getiriyorsunuz? İnanır mısınız ses yok. Ama 20 üst kurdular buraya. Niye kuruldu bunlar? Akla ilk gelen Türkiye ve İran. Herhalde Rusya kullanacak değil. O zaten 3’üncü Dünya Savaşı anlamına gelir.

YIPRANMA PAYI: İnşallah tüm sağlıkçılarımızı özellikle yıpranma payı konusunu Sayın Başbakanımızla da paylaştım, bu konu da hükümetimizin programı içinde. Bir diğer konu da özellikle emeklilikle ilgili sorunların bu paket içinde halli hususunu hükümetimiz masaya yatırmış vaziyette. Temenni ediyorum ki bunun da neticesini en kısa zamanda almış oluruz.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.