Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve Erdoğan'ın Almanya ziyaretinin hazırlıkları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile bugün telefonda görüştü.

DHA’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haber göre, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, güncel konular da ele alındı. Almanya ve Türkiye arasındaki istişare ve işbirliği mekanizmalarının yeniden işlerlik kazanmasının memnuniyet verici olduğu belirtilen edilen görüşmede, ikili ilişkileri geliştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül sonunda Almanya’ya yapacağı devlet ziyaretine ilişkin hazırlıklar da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alman mevkidaşı Steinmeier, iki ülkenin Dışişleri, Hazine ve Maliye bakanları arasında önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin ilişkilerin daha da güçlendirilmesine ivme kazandıracağını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.