Cumhurbaşkanı Erdoğan: Korumalarıma yapılan skandaldır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Korumalarıma yapılan skandaldır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrasında açıklama yaptı. ABD'de 15'i cumhurbaşkanlığı koruması, 19 kişi hakkında yargı sürecinin başlatılmasını değerlendiren Erdoğan 'skandal' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldı.

Bayram namazı çıkışı gazetecilere açıklama yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, korumalarına ABD’de yöneltilen suçlamayla ilgili ise ‘Skandal’ dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Terörle vermekte olduğumuz mücadele, bunlar maalesef bayramı bayram gibi karşılamamızı engelleyen gelişmeler olmuştur. Arakan olayı farklı bir felaket içeriyor. Şu an 20 bine varan insanların Bangladeş’e geçiyor olması, köyler yakılarak evlerini terk ediyor olması, Müslümanların öldürülmesi, bütün bunlar insanlığın gözleri önünde oluyor. Maalesef insanlık bunlara duyarsız.

ONU MACRON’DAN ÖĞRENMEK LAZIM: (Macron’un sözleriyle ilgili soru üzerine) Doğrusu ben tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu Sayın Macron’dan öğrenmek lazım. Görüşme talebinde bulundukları takdirde ben görüşme talebini reddetmem. Dostları çoğaltmak isterim. Ben o dergiye verileni de bir olumsuzluk değil, TürkiyeCumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile görüşmenin bir artı değer olduğunu düşünüyorum.” Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Point dergisine verdiği röportajda bir dünya lideri olmanın göründüğü kadar ‘havalı’ olmadığını söylemişti. Macron, buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık görüşmesi gerekmesini göstermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.