Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz de, mahkemeler de bunun yalanlarından bıktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz de, mahkemeler de bunun yalanlarından bıktık

Iğdır'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Iğdır 6’ncı Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Iğdır’a ait “Doğru söz bayramlıktır, yalan söz viranlıktır” atasözünü hatırlatan Erdoğan, “Yeni adı ana hıyanet partisi ve başındaki zata baktığınızda bu sözün kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Yalanı su gibi tüketen, sabah akşam iftirayı siyaset zanneden, FETÖ’nün kara propaganda merkezine dönüşmüş ana hıyanet partisiyle karşı karşıyayız” dedi.

‘BİZ DE MAHKEMELERDE BUNUN YALANLARINDAN BIKTIK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yakınlarının yurt dışına para transfer ettiği iddiasının gerçek olmadığını belirten Erdoğan, “Kifayetsizliğini, tükenmişliğini gizlemek için her gün yeni bir yalan ortaya atıyor. Ya parti kurultayları ya da seçimler öncesi birilerinin eline verdiği kağıtları alıp iddialarda bulunuyor. Biz de her seferinde bunun doğru olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz. Biz de, mahkemeler de bunun yalanlarından bıktık, usandık” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na açtığı tazminat davalarını kazanması durumunda parayı, kadınlar için yapılacak korunma evleri için kullanacağını söyleyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘ALLAH, CHP’YE GÖNÜL VERENLERE SABIR VERSİN’

“Bu zatın adı siyasette CHP’nin yalancı çobanına çıkmıştır. Son günlerde yurt dışına para gönderdi yalanını attı, avukatlarım davaları açtılar ve her iki davada 3 milyon lira. İnşallah buradan gelecek tazminatı da özellikle şu anda sıkıntıda olan hanım kardeşlerimize uygun konforlu korunma evlerini yapmada kullanacağız. Tıpta bu tür tiplere, kontrolsüz şekilde yalan söyleyen kişilerin teşhisini sordum, ne deniyor diye? Bir psikiyatr arkadaşım bunlara ‘mitomani’ denildiğini söyledi. Yani yalan söyleme hastası. Bizce bu zat artık siyasetin değil, psikiyatrinin konusudur. Ne diyelim Allah bir an evvel şifa versin. CHP’ye gönül verenlere sabır versin. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin aynı hissiyatı yaşadıklarını biliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin bu yönetimin elinde bir gün bölücülerin, bir gün FETÖ’cülerin, bir gün karanlık odakların oyuncağı olmasını onların da kabul edemediğini biliyorum.”

‘TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SİLAHA BOĞANLAR, YANLIŞ YAPTIKLARINI ANLAYACAK’

“Suriye’deki terör örgütlerini mühimmata, silaha boğanlar, silahlar sahiplerine döndüğünde ne kadar büyük yanlış yaptıklarını anlayacaktır. Canilere verdikleri silahların Kürtleri, Türkmenleri, Arapları, Azerileri katletmesinden herhangi bir sıkıntı duymuyorlar. İslam dünyasının en güzel şehirlerinin enkaza dönmesinden belki memnun oluyorlar. Ama tarih evdeki hesabın çarşıya uymadığı örnekleriyle dolu. Son pişmanlık fayda etmez.”

‘SAKIN MEZHEP AYRICALIĞINA DÜŞMEYİN’

“Iğdır sadece mesafe olarak değil zihin olarak ve kalp olarak da çok uzaktı. Ankara siyaseti Iğdır’a gözünü de gönlünü de kapatmıştı. 2002’de iktidara geldiğimizde bu anlayışa bir son verdik. Oy versin vermesin şehirler arasında ayrım yapmadan hizmet götürmenin, eser üretmenin mücadelesini verdik. Kürt, Türk, Azeri, Çerkez, Boşnak tüm etnik gruplarıyla Türk milletini görüyoruz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü severiz. Özellikle Iğdır’ın güzel insanlarına sesleniyorum, altını çizerek sesleniyorum; sakın ha mezhep ayrıcalığına düşmeyin. Gençler, Cumhurbaşkanınız olarak, bir büyüğünüz olarak sakın mezhep ayrıcalığına düşmeyin. Bizde Sünnilik, Caferilik, Alevilik yok. Bizde illa İslam var. İslam’dan başka bir şey yok. Bizi bölmek isteyenlerin oyununa gelmeyin, gelmeyelim. Biz birbirimizi Allah için seveceğiz.” (IĞDIR/DHA)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.