Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin aranacağı yer bellidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin aranacağı yer bellidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin, "Şimdi birileri yürüyor; sokak, cadde, filan falan. Demirel'in dediği gibi,' Yollar yürümekle aşınmaz'" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Vefa İftar programına katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi birileri yürüyor, sokak cadde, filan falan. Demirel’in dediği gibi,’ Yollar yürümekle aşınmaz’ Bunlarda tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar. Ancak, ellerindeki adalet levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan istismarla adalet aranmaz. Adaletin aranacağı yer bellidir” dedi.

‘UTANMADAN AK PARTİ’Yİ ADALETSİZLİKLE SUÇLUYORSUNUZ’

Konuşmasına devam eden Erdoğan, “Siz bu ülkede parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde, Ankara’da da yargıçlar varmış diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle veyahut adalet noktasında sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır. Yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız. Kim olursa olsun, yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altın almak isteyenlerde aynı durumla yarın karşı karşıya kalabilirler. Yargı onlar içinde geçerlidir. Partimizin kapatılma döneminde hep arkadaşlarıma şunu tavsiye ettim, sabır, sabır, sabır. Çünkü biz ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek, her tarafı tahrik etmek suretiyle kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi hukuk standartları içerisinde mücadeleyi vererek yürüttük. Bunlar önümüzü kestiler hala da devam ediyorlar,” şeklinde konuştu.

‘YÜZDE 50 + 1 GİBİ YÜKSEK BİR ORANI İKTİDAR EŞİĞİ OLARAK BELİRLEDİK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında AK Parti’nin 2019 seçimlerine yönelik çok güçlü hazırlık yapması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, “Hiç yılmadan, usanmadan, yola devam. Bir ülkenin asıl gücü kendisine sahip çıkacak, vatandaşlarıdır. Milletiyle kenetlenmiş bir devleti dize getirecek hiç bir fani güç yoktur. AK Parti Türk milletinin tarihiyle, kültürüyle, değerleriyle olduğu kadar devletiyle kurduğu güçlü bağında sembolüdür. 16 Nisan halk oylaması Türk demokrasi ve siyasal sistemi açısından tarihi bir milattır. Anayasa değişikliğinin en önemli sonuçlarından biri de yüzde 50 artı 1 gibi oldukça yüksek bir oranı iktidar eşiği olarak belirlemesidir. Her ne kadar Ak Parti olarak biz birçok seçimde ve halk oylamasında bu düzeyde oylar almış olsak da yeni dönemde işimizin kolay olmadığı çok açıktır. 2019 seçimleri için çok güçlü bir hazırlık yapmamız şarttır. Bölgemizde son dönemde meydan gelen hadiselerin ülkemizle ve hareketimizle ilgisini görememek cahillik değilse bile en hafif tabirle saflıktır,” diye konuştu.

‘SİZİN GİBİ MALUM TİPLERİNİN İŞARETLERİNİ YAPMIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Rabia işaretine de değinerek şunları söyledi: “Bizim Rabia’mız var dedik. Bakıyorsunuz utanmadan, sıkılmadan teröristlerin işaretini, kendilerine işaret edindiler diyor. Yahu sen bunun içinde ne var biliyor musun? Sen zaten Arapça Rabia nedir bilmezsin. Bunun içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Bunun hangisine karşısın? Senin 7 tane okun var, Sakarya’da bir vatandaş sordu saysana bana bu 6 tane oku dedi, sayamadın. E biz Rabia’mız diyoruz kızıyorsun, niye rahatsız oluyorsun? Sizin gibi dünyanın o ileri gelen malum tiplerinin işaretlerini yapmıyoruz. Biz ülkemizi bütünleştirecek Rabia’mızı söylüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.