Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, telefonda görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ve rahip Brunson'la ilgili hukuki sürecin gündeme geldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

DHA’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele konusu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.

ürkiye’de yargılandığı dava karara bağlanan ve serbest bırakılan ABD’li rahip Andrew Brunson ile ilgili hukuki sürece de değinilen görüşmede, Erdoğan ve Trump’ın iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda normalleştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda kararlılıklarını teyit ettikleri öğrenildi.

Görüşmede, Menbic konusundaki yol haritasının hayata geçirilmesinin önemine işaret edilirken İdlib mutabakatının önemi vurgulandı. İki liderin, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin bütün yönleriyle aydınlatılması gerektiği hususunda mutabık kaldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.