Cumhur Keskin için anma mesajı

Cumhur Keskin için anma mesajı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 18. dönem Hakkari Milletvekili avukat Cumhur Keskin için bir anma mesajı yayınlandı.

Ailesi tarafından yayınlanan anma mesajında, "Fikirleriyle toplumu aydınlatan, tabuları yıkan; çalışmalarıyla dünü gün ışığına çıkarıp, bugüne ve yarına ışık tutabilen, bu alanda iz bırakabilen az insandan biri kuşkusuz Cumhur Keskin. Hayatının her döneminde aydınlık, çoğulcu, örgütlü bir toplum; demokrasiyi ve hukukun üstünlüğü ilkesini bütün birimlerine oturtmuş bir Türkiye için mücadele etmiştir. Gerek mesleki yaşamında, gerekse siyasi yaşamında daima ilkeli ve dürüst bir tutum izlemiş, bu tutumundan hiçbir zaman ödün vermemiştir. Karanlıklar aydınlıklara düşman olduğundan; demokrasi,özgürleşme ve aydınlık yarınlar için mücadele edenler her zaman ortadan kaldırma politikalarıyla yitirilmişlerdir. Babamızın bölge genelinde devam ettirdiği aydınlanma ve hukuk mücadelesi, kirli emelleri olan kesimi rahatsız etmiş; kan davası ileri sürülerek aşağılık bir katil tarafından kalleşçe arkadan vurularak öldürülmüştür. Cumhur Keskin kimsenin kanlısı değil; her aşiretten insanın sahip çıkanıydı oysaki. Ölümünün 19.yılında sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Cumhur Keskin halkının kalbinde ve aklında sonsuza dek yaşayacak." denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum