Cumartesi Anneleri'ne İHD sokağı da yasak

Cumartesi Anneleri'ne İHD sokağı da yasak

Cumartesi Anneleri'nin Çukurluçeşme Sokağı'ndaki eylemine polis tarafından engel olundu. Gazeteciler eylem alanından uzaklaştırıldı.

700’üncü haftadan bu yana Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapmasına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri, İHD’nin bulunduğu Çukurluçeşme Sokağı’nda da engellendi.

704’üncü hafta için bir araya gelen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in de bulunduğu Cumartesi Anneleri’ne polis tarafından Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararı bildirildi.

Cumartesi Anneleri, bu haftaki oturma eyleminde 25 Eylül 1991 tarihinde askerler tarafından evine yapılan baskın sırasında gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan İbrahim Gündem’i anmak ve faillerinin bulunması için bir araya gelmişti. Eyleme desteğe gelenler ‘insanlık onuru işkenceyi yenecek’ sloganı atarken polisler gazetecileri, “Bu işi siz büyütüyorsunuz” diyerek eylemin yapıldığı yerden uzaklaştırdı. (Hacı Bişkin - Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.