Cumartesi Anneleri'nden Soylu için suç duyurusu

Cumartesi Anneleri'nden Soylu için suç duyurusu

Cumartesi Anneleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi ve Beyoğlu Kaymakamı hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

Cumartesi Anneleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, suç duyurusunun yarın (10 Eylül pazartesi) Çağlayan Adliyesi’nde saat 12.00’de yapılacağı belirtildi.

İHD’nin açıklamasında şöyle denildi: “Cumartesi Annelerinin her hafta Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirdiği barışçıl protestosuna İstanbul valisinin talimatıyla güvenlik güçleri Cumartesi Anneleri/insanları ile derneğimizin üye ve yöneticilerine saldırmış, zor kullanarak yerlerde sürüklemiş, darp ederek gözaltına almıştır. Ardından gaz bombaları, plastik mermiler atılmış saatlerce süren saldırılar gerçekleşmiştir.  Daha sonra Cumartesi Anneleri ile derneğimizce yapılmak istenen etkinlikler hukuka aykırı bir şekilde yasaklanmıştır.”

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “25 Ağustos’tan bu yana başlayarak devam eden yasaklamalarla ifade özgürlüğümüzü engelleyen güvenlik güçleri ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Cumartesi Annelerine dönük hakaret, tehdit içeren açıklamaları nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Cumartesi Anneleri/İnsanları ve İnsan Hakları Derneği olarak suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.