Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen kadınların akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen kadınların akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri, 780'nci haftada bir araya geldi. Anneler, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, gözaltında kaybedilen çocuklarımız için alanlarda olacağız" dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından 700’ncü haftadan beri Galatasaray meydanında oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, 780’nci hafta da İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin bulunduğu sokakta polis ablukasında bir araya geldi. Bu haftaki açıklamaya Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı,Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da destek verirken, bu haftaki açıklamada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gözaltında kaybedilen kadınların akıbeti soruldu.

‘ADALET MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Bu haftaki açıklamayı İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri okudu. Gözaltında kaybedilen kadınları unutmadıklarını söyleyen Yoleri, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kaybedilen kadınları anıyor. Bunun için mücadele eden tüm kadınları selamlıyoruz” dedi. Gözaltında kaybedilen kadınların isimlerini tek tek okuyarak, unutmayacaklarını yineleyen Yoleri şöyle devam etti: “Bir suç işlendiğinde hukuk yolunun açılması ve suçun yarattığı sonuçların telafisinin sağlanması hukukun temel prensibidir. Gözaltında kaybedilen kadınların akıbetlerinin açıklanması ve faillerinden adil bir yargı önünde hesap sorulması talebimiz karşılanıncaya kadar hakikat ve adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

Yoleri’nin ardından gözaltında kaybedilen Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe söz alarak Cumartesi Anneleri olarak yarın alanlarda çocuklarının faillerinin açığa çıkması talebini yineleyeceklerini söyledi. Tepe, tüm kadınların 8 Mart Günü’nü kutlayarak, “Kaybedilen kadınlar için adalet yerini bulsun hesap sorulsun” diye konuştu.

‘KADINLAR OLARAK SÖZ VERDİK…’

Daha sonra konuşan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise, insan hakları mücadelesinin öncülerinin kadınlar olduğunu vurgulayarak, “Kadınlar olarak gözaltında kaybedilenlerin faillerini bulmak için bu mücadeleye söz verdik” dedi. Fincancı, “Türkiye ve bütün dünyada insan hakları mücadelesinin öncüleri kadınlar olmuştur. Kadınların mücadele ile suç işleyen failin hesap vermesinin yolu açılmaya başlanmıştır. Gözaltında kayıpların yalnızca isimlerinin anılması bile onların hesabının sorulması açısından çok önemlidir. İnsanlığa karşı işlenen suçların görünür olması için bizler de bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Bu mücadelede kadınlar olarak söz verdik, göz altında kayıpları, gözaltında kaybedilen kadınlar için hesap soracağız” dedi.

690x450nc-ist-07-03-20-cumartesi-anneleri-780inci-hafta1.jpg

690x450nc-ist-07-03-20-cumartesi-anneleri-780inci-hafta2.jpg

690x450nc-ist-07-03-20-cumartesi-anneleri-780inci-hafta6.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.