Cumartesi Anneleri: Galatasaray'ı bize çok gördüler

Cumartesi Anneleri: Galatasaray'ı bize çok gördüler

Cumartesi Anneleri 715’inci buluşmasında 1993'te kaybedilen Hüseyin Taşkaya için adalet istedi. Galatasaray Meydanı'nı yeniden isteyen Cumartesi Anneleri "Onlar bize bu Galatasaray'ı emanet ettiler. Onlardan aldığımız mirası asla bırakmayacağız" diyor.

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri 715’nci haftada İstanbul İHD Şubesi’nde bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri bu hafta, 1993’te kaybedilen Hüseyin Taşkaya için adalet istedi. Eyleme CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

Kayıp yakını Sürgün Taşkaya basın açıklamasını okudu. Taşkaya, ‘yurttaşın hak ve özgürlüklerinin ancak demokratik bir hukuk sisteminde korunabileceğine’ belirterek, ‘demokratik bir hukuk sistemi için de etkin, bağımsız ve tarafsız yargının var olması zorunlu olduğunu’ söyledi.

‘TÜM BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALDI’

Türkiye’de demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun bir yargı sistemi olmadığı için gözaltında kaybedilenlerin akıbeti açığa çıkartılmadığını değinen Taşkaya, “715. haftamızda Taşkaya ailesinin çeyrek asırdır sürdürdüğü hakikat ve adalet mücadelesine eşlik etmek için buluştuk. 6 Aralık 1993 tarihinde askerler, polisler, Bucak aşiretine mensup korucular otuz araçlık konvoyla, Urfa’nın Siverek ilçesi Bağlar mahallesindeki Mehmet Taşkaya’nın evine baskın yaptı. Üsteğmen Ahmet Şentürk’ün yönettiği baskında Hüseyin Taşkaya gözaltına alındı. Oğlundan haber alma umuduyla Siverek Emniyet’ine giden Fatime Taşkaya’ya ‘Bir daha bize gelmeyin. Diğer oğullarınla birlikte burayı terk edin, yoksa onlar da kaybolur’ denildi. Ailenin tüm başvuruları sonuçsuz kaldı. Hüseyin Taşkaya’dan bir daha haber alınamadı” diye konuştu.

Taşkaya, şöyle devam etti;” Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini açığa çıkartacak, sorumlu olanların belirlenmesini ve cezalandırılmasını sağlayacak nitelikte bir soruşturma başlatılması için savcıları göreve çağırıyoruz. Hakikat ve adalet talebimiz gerçekleşinceye kadar kayıplarımızı aramaktan ve kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz.”

‘GALATASARAY’ I BİZE ÇOK GÖRDÜLER’

Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya, “23 senedir Galatasaray’dayız. Bize çok gördüler. Biz kardeşlerimizi, eşlerimizi arıyoruz. Bizi nereye kovarlarsa kovsunlar biz mücadelemizden geçmeyeceğiz” dedi.

‘7 YAŞINDAYDIM MÜCADELEYE ÇOCUKLARIMLA DEVAM EDECEĞİM’

Taşkaya’nın kızı Serpil Taşkaya ise, “Babam 6 Aralık’ ta eve baskın yapılarak kaybedildi. Bir daha haber alamadık. Ben 7 yaşındaydım. Şuan 33 yaşındayım. Bu mücadeleye çocuklarımla beraber devam edeceğim. Bizler kayıplarımızı aradığımız için insanlık dışı uygulamalarla engelleniyoruz. Ben 9 yaşından beri Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakıyordum. Galatasaray’ı elimizden almak kayıplarımızın mezarını elimizden almaktır” diye konuştu. Kayıp yakını Hasan Karakoç da, “23 yıldır hakikat için mücadele ediyoruz. Asiye anneyi 2 yıl önce kaybettik. Onlar bize bu Galatasaray’ı emanet ettiler. Onlardan aldığımız mirası asla bırakmayacağız. Onlar evlatlarına bir mezar dahi hediye edemeden göçüp gittiler. Bir 23 yıl daha geçse bu mücadeleyi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.