Çukurca'nın Ormanlı köyünde 11 ev boşaltıldı

Çukurca'nın Ormanlı köyünde 11 ev boşaltıldı

Çukurca'nın Ormanlı (Zawîte) köyünde yağış nedeniyle kayma tehlikesi bulunan 11 ev boşaltıldı.

Bölgede günlerdir etkili olan sağanak yağışın nedeniyle Çukurca ilçesine bağlı Ormanlı (Zawîte) köyündeki birçok ev toprak kayması nedeniyle büyük risk ile karşı karşıya kaldı. 11 yurttaşın evini boşaltmak zorunda kaldığı köyde, 15 ev de kayma tehlikesiyle karşı karşıya.

Köydeki evini boşaltan yurttaşlardan Fuat Ediş, “Meydana gelen göçükten sonra Mehmet, Hazım, Kemal, Adnan, Cemil, Ekrem Ediş ile Lokman Ertoşi, Sıtkı Ölmez, Adil Ölmez, Aydın Ölmez ve ben evlerimizi boşaltmak zorunda kaldık. Günlerdir çocuklarımız okula gitmedi. Yakın köylerdeki akrabaların yanına sığındık. Bu yağışlı mevsimde bu kadar insan ne yapacak. Başkasının evinde kaç gün idare edebiliriz ki? Yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

Ediş, yurttaşlardan Adnan Ediş ve Kemal Ediş’in de ahırlarının kullanılmaz hale geldiğini ve hayvanlarını başka köylere götürmek zorunda kaldığını belirtti.

c1-054.jpg

c2-045.jpg

c3-032.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.