CPJ gazetecilere dönük saldırıyı kınadı

CPJ gazetecilere dönük saldırıyı kınadı

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Midyad'ta gazetecilere dönük yapılan taşlı saldırıyı kınayarak, gazetecilerin görevlerini yapmasına engel olan kolluk kuvvetlerinin yargılanmasını istedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Türkiye temsilcisi Özgür Öğret aracılığı bir açıklama yayınladı. Türkiye'deki gazetecilerin çalışma koşullarına dikkat çekilen açıklamada, gazetecilerin risk altında olduğunu belirtildi. CPJ, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dönük yapılan bombalı saldırı sonrası haber takibi için olay yerinde bulunan gazetecilere yönelik gelişen saldırıyı kınadı.

Türkiye'nin basın özgürlüğü gündeminde, sahada çalışan muhabirlerin güvenliğiyle ilgili hiçbir şeyin konuşulup tartışılmadığı belirtilen açıklamada, gazetecilerin görevlerini yaptıkları sırada güvenliklerinin sağlanması konusunun böylelikle çözümsüz kalıcı bir soruna dönüştüğü belirtildi. Sahada çalışan muhabirlerin medyanın en önemli unsuru olduğu ifade edilen açıklamada, "Sahada görevli muhabirler olmazsa editörlerin düzeltecek yazıları da olmaz. Muhabirler olmasa köşe yazarlarının yorumlayacakları konularda olmaz. Seyircinin izleyeceği haberlerde" denildi. 

'Görevini ihmal eden güvenlik güçleri yargılansın'

CPJ, hükümet yetkililerine de çağrıda bulunarak devlet güçlerinin, gazetecilerin çalışmalarını engellememeleri konusunda eğitmelerini talep etti. Açıklamada yine Türkiye'de görev yapan gazetecilerin çalışmalarını yetkileri olmadığı halde engelleyen, güvenliklerini sağlamayı ihmal eden ve görevini suistimal eden güvenlik güçlerinin yargılanmasını da istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.