Çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı

Çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı

İstanbul Kartal'da şubat ayında çöken Yeşilyurt Apartmanı ile ilgili davada tutuklu bulunan tek sanık da serbest bırakıldı.

İstanbul Kartal’daki Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesiyle 21 kişinin hayatını kaybettiği ve 14 kişinin yaralandı olaya ilişkin dava bugün görüldü. Davada tek tutuklu sanık olan mimar Uğur Mısırlıoğlu için tahliye kararı verildi.

Biri tutuklu üç sanığın, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan on beşer yıla kadar hapsi istenen davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşmada beyanı alınan mağdurlardan Emine Alemdar, bina çökmesi sonucunda ailesinden 9 kişinin vefat ettiğini belirterek, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mağdur Sevim Balcı da yıkılan binada 6 ay oturduğunu belirterek, “Bina yıkılmadan önce evimdeydim. 7 aylık kızımla beraberdik. Her şeye şahit olduk. Çocuğumla birlikte enkazdan yaralı olarak çıkarıldım. Olaydan önce binanın kolonlarında herhangi bir kesme görmedim veya duymadım. Sanıklardan şikayetçiyim” dedi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise tutuklu sanık mimar, Uğur Mısırlıoğlu’nun tahliyesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.