CÖDER'den Özgecan açıklaması

CÖDER'den Özgecan açıklaması

Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin üye olduğu Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) Özgecan Aslan olayına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Dernek binasında konu ile ilgili olarak hazırlanan açıklamayı okuyan CÖDER Kadın Meclisi Üyesi Şilan Güngör, 13 Şubat'ta tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Özgecan Aslan'ı andıklarını ve ailsene başsağılı dilediklerini söyledi. 

AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana kadınlara yönenelik baskıların, tehditlerin ve kadın ölümlerinin arttığına işaret eden Güngör, AKP'nin Türkiye’nin hemen hemen her yerinde okullarında cezaevlerinde otobüslerinde yaşanan yaşanan her türlü taciz ve tecavüz olayına sessiz kaldığını belirtti. 

Güngör açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Tecavüzü dayatan, erkeği cezalandırmak ve yaşananların önüne geçecek yasalar çıkartmak yerine tecavüzcüyü koruyan, tecavüzü dayatan usuller geliştirilmektedir. Bingöl’de çok sayıda kişinin tecavüzüne ve tacizine maruz kalan kadının rızası var diyerek cezalandırılmamakta askerleri koruma altına almaktadır. Bütün bunlar AKP iktidarı şahsında tecavüzcü devletin dayatmış olduklarıdır. Biziler kadını ile erkeği ile onurlu bir yaşamı da sonuna kadar dayatacağız. Söylemde değil önümüzde ve pratiğimizde kadına uzanan elleri kıracağız. Tecavüz kültürünü ve erkek egemen zihniyetini yerle bir edeceğiz. Bir kez daha Özgecan Aslan yoldaşımızı saygıyla anıyor kadın mücadelesini ve direnişini selamlıyoruz” .

1-982.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.