Çocuklara çarpan zırhlı araç Meclis gündeminde

Çocuklara çarpan zırhlı araç Meclis gündeminde

İdil'de 3 gün önce zırhlı aracın çarparak yaraladığı 3 kardeş Meclis gündeminde. Şırnak HDP milletvekili Nuran İmir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, kaza sonrası soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Şırnak’ın İdil ilçesinde 3 gün önce karşıdan karşıya geçmek isteyen 2’si kız biri erkek 3 kardeşe çarpan zırhlı araç Meclis gündemine taşındı.

Şırnak HDP Milletvekili Nuran İmir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya olayla ilgili herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

İdil’de pazar günü öğle saatlerinde el ele tutuşmuş şekilde araç yolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen 2’si kız biri erkek 3 kardeşe geri geri hareket eden zırhlı araç çarptı. Turgut Özal Mahallesi, Adile Naşit Sokağı’nda gerçekleşen olayda, yaşları 6 ile 7 arasında değişen Z. Ü., B. Ü. ve Y, Ü. zırhlı aracın altında kalarak yaralandılar. Kazanın ardından çocukların aracın altında kaldığını görenler kurtarmak için olay yerine gitti.  Zırhlı aracı kullanan polislere tepki gösterenler özel harekat polisleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

‘GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMAMASI NEDENİYLE…’

Şırnak HDP Milletvekili Nuran İmir, “Son yıllarda zırhlı araçların çarpması sonucu onlarca yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Ancak söz konusu bu kazalara karışan kamu görevlileri ile ilgili gerekli yaptırımın yapılmaması ve gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle benzer vakalar yaşanmaya devam etmekte” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İmir, Soylu’ya şu soruları sordu:

  • Bu kazaya karışan kamu görevlileri ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
  • Periyodik olarak yapılan bu devriye görevleri sırasında 2015 yılından itibaren kaç kaza yaşanmıştır? Bu kazalarda ölen ve yaralanan yurttaş kaç kişidir? Meydana gelen bu kazaların kaçında idari veya hukuki soruşturma başlatılmıştır? Neticeleri nelerdir? (Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.