CNN: ABD, İran saldırısını iki buçuk saat önceden biliyordu

CNN: ABD, İran saldırısını iki buçuk saat önceden biliyordu

CNN International: ABD, İran'ın Süleymani suikastına misilleme olarak Irak'taki Amerikan askerlerini hedef alacağını önceden biliyordu. El Esad Üssü'nde füze saldırılarından iki buçuk saat önce önlem alındı.

Amerikan yönetiminin, İran’ın Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak Irak’taki üsleri vuracağından yaklaşık iki buçuk saat önce haberdar olduğu ortaya çıktı. Buna göre, Bağdat’taki El Esad Üssü’ndeki askerlerin bazıları İran’ın füze saldırılarından iki saat önce tahliye edildi, kalanlar da sığınaklara indi.

CNN International’ın Ortadoğu muhabirlerinden Arwa Damon’ın özel haberine göre, üsteki askerlerin birçoğu yerel saatle 23.00 civarında başka noktalara götürülmüş veya sığınağa inmişti. Fğze saldırıları 01.30 sularında başladığında, dışarıda Amerikan askeri kalmamıştı.

El Esad Üssü’nün içinin saldırılardan sonra ilk kez görüntülendiği habere göre, üssün sadece Amerikan kontrolündeki noktaları hedef alındı. Üste ağır hasar olduğu açıkça görülürken, CNN’e konuşan bir asker de iki saat süren füze dalgasında can kaybı yaşanmamasını ‘mucize’ diye niteledi.

Irak Cumhurbaşkanı Adil Abdülmehdi, saldırılardan önce İran’ın Irak hükümetine sözlü olarak bilgi verdiğini açıklamıştı. CNN’e konuşan bir Arap diplomat ise Irak hükümetinin ‘hangi üslerin vurulacağı’ konusunda ABD’yi bilgilendirdiğini ileri sürmüştü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.