Cizreli kadınlar kadına yönelik şiddete karşı nöbette

Cizreli kadınlar kadına yönelik şiddete karşı nöbette

Cizre'de belediye bünyesinde faaliyet yürüten Sitiya Zin Kadın Danışmanlık Merkezi, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katledilmelerine dikkat çekip protesto etmek amacıyla bir günlük nöbet eylemi başlattı.

ŞIRNAK  - Sırnak Cizre'de BDP'li belediye bünyesinde faaliyet yürüten Sitiya Zin Kadın Danışmanlık Merkezi, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katledilmelerine dikkat çekip, protesto etmek amacıyla bir günlük nöbet eylemi başlattı.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen ve davul zurna eşliğinde halay çekerek eylemlerini başlatan onlarca kadına, BDP Cizre İlçe Örgütü ve KURDİ-DER üyeleri de destek verdi. "Erkek adaleti değil, gerçek adalet istiyoruz" ve "Tecavüz ve onu koruyan adalete karşı isyandayız" yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık,"Jin jîyan âzadî" sloganları atıldı. Kadınlar adına açıklamayı yapan Sitiya Zin Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Esin Karahan, yok sayılan kadınların, değerlerini yok sayan zihniyete karşı alanlarda oldukların hatırlattı. Var olan erkek zihniyetine karşı mücadele verdiklerini dile getiren Karahan, "Kadınların neredeyse taciz, tecavüz, şiddet ve katledilemediği gün yoktur. Kadınlara uğradığı bu haksızlıklar karsısında hükümetin ve devletin politikaları katilleri tecavüzcüleri serbest bırakmaktan ötede bir şey değildir. İşledikleri suçun kesin olduğu hallerde bile erkeklere ceza indirimleri yapılıyor. Katiller ve tecavüzcülere ufak cezalar veriliyor" hatırlatmasında bulundu. 

daleti kadınlara karşı adil işlememekle suçlayan Karahan, bu durumun kabul edilecek bir yanının olmadığını ifade ederek, "Biz Kürt kadınları olarak kadına uygulanan bu haksızlıklara karşı hükümetin bu politikalarını değiştirmesine çağırıyoruz. Kadınların bedenini teslim almak isteyen zihniyete karşı her zaman mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kadınların başlattıkları bir günlük nöbet eylemi akşam saatlerinde sona erecek.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.