Cizre'de kadınlar için dikiş-nakış atölyesi açıldı

Cizre'de kadınlar için dikiş-nakış atölyesi açıldı

Cizre'de Belediyesi tarafından, ilçedeki kadınlara istihdam alanları oluşturmak amacıyla dikiş-nakış atölyesi açıldı.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Cizre Belediyesi, kadınlara istihdam alanı açmak amacıyla dikiş nakış atölyesi açtı. Kobanê (Nusaybin) Caddesi'nde bulunan atölyenin açılışına Cizre Belediyesi eş başkanları Leyla İmret, Kadir Konur, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınların yöresel kıyafetleri ile katıldığı açılışta kısa bir konuşma yapan Belediye Eş Bakanı Leyla İmret, kadınlara yönelik çalışmalardan birini gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Kadınlarımız için ekonomik açıdan kendilerini ifade edebilecek kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir alan oluşturduk. Tarihte ilk olarak kadınlar dikişi ve kıyafetleri icat etti. Burada yapılacak çalışmada bu icadın bir devamıdır. Burada emek verecek olan kadınlara Cizre halkının da destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Konuşma ardından kadınlar tarafından yapılan yöresel kıyafetler sergilendi. 

Avesta ismiyle açılan atölyede 32 dikiş-nakış makinesi bulunurken, bölge genelinde en büyük dikiş-nakış atölyesi olma özelliğini taşıyor.

i-1-643.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.