Cizre ve Silopi'de 26 kişiye gözaltı

Cizre ve Silopi'de 26 kişiye gözaltı

Cizre ve Silopi'de 26 kişi gözaltına alındı. Yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Zırığ HDP ilçe binasına da baskın yapıldığını ve partililerin gözaltına alındığını duyurdu.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-Der) Cizre Eşbaşkanı Serhat Küçük, HDP Cizre ilçe yöneticileri Naim İvedi, Asya Arslan ve Mele Kasım Yiğit'in de bulunduğu öğrenildi.

Silopi’de ise Delil Ürek ve Nadir Onuk gözaltına alındı. Yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Zırığ, gözaltılarla ilgili Twitter hesabından, “Cizre HDP ilçe binamıza şu anda baskın yapılmıştır ve arama yapılıyor. Bir çok partili arkadaşımız gözaltına alınmıştır. AKP MHP faşizminin sonu yaklaştıkça Kürde ve iradesine saldırıyor” açıklamasında bulundu. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada gözaltına alınanlar hakkında, "AK Parti Cizre eski İlçe Başkanının kardeşi Tahir Güven’e düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili teşhis ve ihbarda bulunulduğu" belirtildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.