Çipras Türkiye'yi AB'ye şikâyet etti

Çipras Türkiye'yi AB'ye şikâyet etti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri konusunda Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile telefonda konuştu. Çipras'ın Konsey'e, 'Türkiye'yi kınama ve yaptırım uygulama' çağrısı yaptığı açıklandı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama faaliyetleri nedeniyle Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile yaşadığı gerilim tırmanıyor. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Konseyi’ne ‘Türkiye’nin yasadışı faaliyetlerini çekincesiz bir şekilde kınama’ çağrısı yaptı.

Çipras’ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan Başbakanı’nın bugün Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile telefonda konuştuğu belirtildi; görüşmeye ilişkin şu ifadeler kullanıldı: “Başbakan, Türkiye’nin uluslararası hukuku ihlal etmekte ısrarcı olması halinde, ‘ı

Çipras önceki gün de, Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerine devam etmesi halinde AB’nin Ankara’ya yaptırımlar uygulayabileceğini söylemişti. Yunanistan Başbakanı, konunun önümüzdeki haftaki AB Zirvesi’nde masaya yatırılarak, ilgili kararların bu toplantıda alınabileceğini belirtmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.