Çin'den ABD'ye Huawei protestosu: Derhal bırakın!

Çin'den ABD'ye Huawei protestosu: Derhal bırakın!

Çin, teknoloji devi Huawei'nin CFO'su Meng Wanzhou'nun ABD'nin talebiyle Kanada'da tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

Pekin yönetimi, Huawei CFO’su Meng Wanzhou’nun tutuklanması konusunda ABD’ye tepkisini sertleştiriyor. Çin, Pekin’deki Amerikan Büyükelçisi’ni Dışişleri’ne çağırarak, tutuklama kararını ‘güçlü bir şekilde protesto ettiklerini’ açıkladı. ABD’den tutuklama kararını geri çekmesi istendi.

Görüşmede, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Le Yucheng’in ABD Büyükelçisi Terry Branstad ile biraraya geldiği, ‘Meng’in Vancouver’dan geçerken tutuklanmasının istenmesinin mantıksız bir talep olduğunu’ söylediği belirtildi. Buna göre Çinli bakan, “ABD’nin davranışları, bir Çin vatandaşının yasal ve meşru haklarını ciddi biçimde ihlal etmiştir… Çin, ABD’nin bundan sonraki adımlarına göre harekete geçecektir” dedi.

Çin’in teknoloji devi Huawei’nin CFO’su 1 Aralık günü ABD’nin tutuklama kararı çerçevesinde Kanada’da gözaltına alınmıştı. Meng’in ABD’ye ne zaman iade edileceği merak konusu.

NE İLE SUÇLANIYOR?

Huawei’nin kurucusunun kızı da olan Meng Wanzhou, İran yaptırımlarını delmekle suçlanıyor. İddiaya göre Meng, şirketi Huawei’nin İran’a ekipman satmaya çalışan bir başka şirketle ilişkilerini örtbas etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.