Çin'deki virüse karşı aşıdan iyi haber

Çin'deki virüse karşı aşıdan iyi haber

Çin'de yeni ortaya çıkan koronavirüsünden ölenlerin sayısı 80'e, etkilenenlerin sayısı ise 2 bin 744'e yükseldi.

Çin’de yeni ortaya çıkan koronavirüsünden ölenlerin sayısı 81’e yükselirken, bilim insanları virüsle mücadele konusunda kritik bir gelişme kaydetti. Çin devlet ajansı Şinhua, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin virüsü izole etmeyi başardığını ve virüs üzerinde ayrıntılı incelemelerin başladığını duyurdu. Virüs üzerinde, zatürre ilaçlarının test edildiği de açıklandı.

GENETİK DİZİNİ İNCELENİYOR

South China Morning Post gazetesine konuşan Çin Afet Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (CDC) viroloji uzmanı Şü Vınbo ise uzmanların yeni koronavirüse (2019-nCoV) karşı aşı geliştirmeye başladığını belirterek, izole edilen virüsün genetik dizinini tanımlamak için çalışma yürütüldüğünü söyledi. Şü, uzmanların, 2 Ocak’tan bu yana virüsten alınan dört örneğin patojenik yapısını tanımlamak için yüksek işlem hacimli sıralama metodu kullandığı bilgisini paylaşarak, yeni koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan zatürreye karşı da ilaç taraması yapıldığını ifade etti.

24 SAATTE 700’DEN FAZLA KİŞİ ENFEKTE OLDU

Koronavirüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 81’e yükseldi. Son 24 saat içinde 769 kişinin de eklenmesiyle virüsten etkilenenlerin sayısı ise 2 bin 744’e çıktı. Ölümlerin yüzde 95’i ve enfeksiyonların en az yüzde 50’si Çin’in Hubei eyaletinde. Salgın hızla yayılırken Dünya Sağlık Örgütü’nün Pekin yönetimiyle toplantı yapacağı aktarıldı.

Çin dışındaki ülkelerde de vaka sayısı artıyor. Avustralya’da 21 yaşında bir kadına teşhis koyulmasıyla, ülkede vaka sayısı beşe yükseldi. Salgın hızla ilerlerken, Çin devlet televizyonu CGTN, virüsten etkilenenlerin tedavisi için yapımına başlanan ve 3 Şubat’ta tamamlanması planlanan hastanenin inşaatından canlı yayın yapıyor.

Virüsten etkilenenlerden 460 kişini ise durumu kritik. Çin Başbakanı Li Keqiang, günlerdir karantinada olan Wuhan kentini ziyaret etti. Hükümet, Çin Yeni Yılı tatini 2 Şubat’a kadar uzatmaya karar verdi. Beijing’de, okullar süresiz olarak kapatılırken Şangay’da okulların 17 Şubat’ta açılması bekleniyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.