Çin'de Lekima tayfunu: 18 kişi öldü

Çin'de Lekima tayfunu: 18 kişi öldü

Çin'de etkisini artıran Lekima tayfununda doğal barajın çökmesi sonucu en az 18 kişi öldü. Tayfunun saatte 187 kilometre hıza ulaştığı belirtilirken kaybolan 14 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Çin’in doğusunu etkisi altına alan Lekima tayfununda en az 18 kişi hayatını kaybederken 14 kişi kayboldu. Acil Durum Bakanlığı, kimyasal tesisler ve petrol rafinerilerinde yangın, patlama ve zararlı gaz salınımı riski mevcut olduğu uyarısında bulundu.

Tayfun nedeniyle kıyı kenti Wenzhou’nun 130 kilometre kuzeyindeki bir doğal barajın çökmesi sonucu meydana gelen toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 13 kişi yaşamını yitirdiği 16 kişinin ise kaybolduğu açıklanmıştı.

Çin devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre, Cumartesi günü Zhejiang bölgesinde gerçekleşen tayfun, saatte maksimum 187 kilometre hıza ulaştı. Şinhua haber ajansı, ilk aşamada “süper tayfun” olarak nitelendirilen afetin şiddetinin belirli bir süre sonra azaldığını ifade etti.

800 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Çin’in meteorolojiden sorumlu kurumu, Cuma günü en yüksek seviye olan “kırmızı” uyarıda bulunurken, Cumartesi günü ise uyarı seviyesini ikinci en yüksek seviye uyarı olan “turuncu” uyarıya düşürdü.

Acil Durum Bakanlığı, kimyasal tesisler ve petrol rafinerilerinde yangın, patlama ve zararlı gaz salınımı riski mevcut olduğu uyarısında bulundu.

Afet nedeniyle Şanghay’da 250 bin, Zhejiang bölgesinde ise 800 bini aşkın kişi tahliye edildi. Pekin, Şanghay, Guangzhou, Şenzhen ve Çengdu havaalanlarında toplam 625 uçuş iptal edildi. (DW)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.