Çin'de en ölümcül gün: Bir günde 65 kişi virüsten öldü

Çin'de en ölümcül gün: Bir günde 65 kişi virüsten öldü

Çin'de korona virüsü nedeniyle bir günde 65 kişinin ölmesiyle ölü sayısı 420'yi aştı. Bu istatistik, salgının en öldürücü günü olarak kayıtlara geçti.

 Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 25’ten fazla ülkeye yayılan korona virüsünden ölenlerin sayısı 420’nin üzerine çıktı. Bir günde 65 kişinin ölmesi sonucu, dün virüs salgının en öldürücü günü olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, enfekte olan kişilerin sayısının da yüzde 18 oranında bir artışla 20 bin 400’ü geçtiğini açıkladı.

Öte yandan, Çin dışındaki ölümlerin sayısı da Filipinler’in ardından Hong Kong’da da bir kişinin ölmesiyle ikiye yükseldi. Filipinler’in başkenti Manila’da 44 yaşında bir adamın hafta sonunda hayatını kaybetmesinin ardından, Hong Kong’da da Wuhan’ı ziyaret eden 39 yaşında bir adamın öldüğü duyuruldu. 23 Ocak’ta Wuhan’da dönen adamın, kas ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle yatırıldığı hastanede öldüğü aktarıldı.

‘SALGINA YANIT VERMEDE EKSİKLİKLERİMİZ OLDU’

Çin Komünist Partisi’ndense, korona virüsü salgınında ‘eksiklik’ itirafı geldi. Politbüro Daimi Komitesi’nden yapılan açıklamada, Çin’in acil durum yönetmeliğinin iyileştirilmesi gerektiği belirtildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping başkanlığında yapılan toplantının raporunda, korona virüsünün Çin için ‘önemli bir sınav’ olduğu söylendi. Çin’in resmi haber ajansı Şinhua’nın aktardığı raporda, pazar ve marketlerin denetiminin sıklaştırılması ve yasadışı vahşi hayvanların ticaretinin yasaklanmasının görüşüldüğü de belirtildi.

HASTANE AÇILDI

Wuhan yetkilileriyse üç yeni hastane daha yapılacağını duyurdu. Changjiang Daily gazetesi, stadyum ve sergi salonu gibi mevcut açık alanların, hastaneye dönüştürüleceğini aktardı. Bu hastanelerin Jianghan, Wuchang ve Dongxihu bölgelerinde yapılması planlanıyor.

10 gün içinde inşası tamamlanan Huoshenshan Hastanesi, virüsle mücadelede kullanılması için orduya verildi.

Çin devlet televizyonu CGTN, 2003 yılında SARS salgınında yapılan hastaneye benzer bir planla inşa edilen Huoshenshan Hastanesi’nin hasta kabulüne başladığını duyurdu. Leishenshan Hastanesi’nin inşasının da kısa sürede tamamlanması planlanıyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.