Çin'de bıçaklı saldırı: En az 14 çocuk yaralı

Çin'de bıçaklı saldırı: En az 14 çocuk yaralı

Çin'de bir kadın bir anaokulunun bahçesinde oynayan çocuklara bıçakla saldırdı. En az 14 çocuk yaralı.

Çin’in Çongçing kentinde, 39 yaşında bir kadın bir anaokulunun bahçesinde oynayan çocuklara bıçakla saldırdı. Olayda en az 14 çocuk yaralandı. Saldırgan kadın okul yetkililerince yakalanarak polise teslim edildi.

Kadının neden anaokulundaki çocukları hedef aldığı bilinmiyor. Polis kadının soyadının Liu olduğunu ve olay yerinde gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medyada dolaşan olay sonrasına ait videolarda, okul bahçesinden çıkarılan yaralı çocukların bazılarının yüzlerinde kesikler olduğu görülüyor.

Çin’de bu tip şiddet içeren suçlar çok sık olmuyor ancak bu öğrencileri hedef alan ilk saldırı değil. mMünferit saldırılar genellikle yetkililere tepkili ya da akıl sağlığı yerinde olmayan kişilerce yapılıyor.

Nisan ayında 28 yaşında bir adam ortaokula giden 9 öğrenciyi öldürmüştü. Saldırgan okul yıllarında sınıf arkadaşlarının zorbalığına uğradığını ve saldırıyı öç almak için yaptığını söylemişti. Saldırgan eylül ayında idam edilmişti. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.