Çin, Ay'ın karanlık yüzüne indi

Çin, Ay'ın karanlık yüzüne indi

Çang’ı-4 isimli uzay aracı Ay'a iniş yaptı. Dünya'nın uydusunun karanlık yüzüne inen uzay aracı örnekler toplayacak.

Çin’in Ay’ın karanlık yüzüne insansız keşif aracı gönderdi. Çin Merkezi Televizyonu, aracın Ay’ın dünyadan görünmeyen karanlık yüzüne yerel saatle 10.26’da başarılı şekilde iniş yaptığını duyurdu.

Ay’ın karanlık tarafına inen ilk keşif aracı olan Çang’ı-4, 7 Aralık’ta Uzun Yürüyüş 3B roketiyle Ay’daki Von Karman kraterine inmek üzere gönderilmişti. Derin uzay gözlemi ve Ay’ın diğer bölgesinde daha fazla araştırma imkanı sağlayacak. Bununla birlikte keşif aracı Ay’da çeşitli minerallerin incelenmesi ve örnekler toplanması için de kullanılacak.

Ay, radyo sinyallerinin karanlık tarafa erişimini engellediği için o bölgeyle dünya arasında doğrudan iletişim kurulamıyor. Çin Ulusal Uzay İdaresi de bu engeli ortadan kaldırmak ve Çang’ı-4 ile iletişim kurabilmek için Çüeçiao İletişim Uydusu’nu mayıs ayında dünyadan 455 bin kilometre uzaklıktaki İkinci Lagrangian (L2) noktasında bulunan yörüngeye göndermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.