Cihan Paçacı: 6 büyükşehir ve 20 il görüşme masasında

Cihan Paçacı: 6 büyükşehir ve 20 il görüşme masasında

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, CHP ile yerel seçimde ittifak konusunda 6 büyükşehir ve 20 ilin adayları için görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Paçacı, "Büyük bir çoğunluğunda anlaşma sağlanmıştır" diye konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, şu ana kadar 21 büyükşehir belediyede CHP ile anlaşma sağladıklarını söyledi.

Paçacı, “Bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan iller de görüşme kapsamına alınmıştır. Bunların dışında il statüsünde olan yaklaşık 20 il de şu an itibariyle görüşme masasındadır. Büyük bir çoğunluğunda da anlaşma sağlanmıştır” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, parti genel merkezinde gündeme dair basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin son dönemde “yerlilik” ve “millilik” kavramlarını sık kullandığını belirten Paçacı, “Memlekette yerli ve milli üretim tesisi adına ne varsa satıp savan AK Parti, şimdi de gözünü Sakarya’daki, milli silah sanayimizin en önemli tesislerinden biri olan 1’inci Ana Bakım Merkezi’nin özelleştirilmesine dikmiştir. İYİ Parti, ordumuzun bir parçası olan, ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık artı değer kazandıran bu tesislerin, sonucu şimdiden belli olan satışına karşıdır” dedi.

‘DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI LİYAKATSIZ VE EHLİYETSİZ KADROLARA TESLİM EDİLDİ’

Hükümetin dış politikasını eleştiren Cihan Paçacı, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri, günlük ve afaki politikalar tespit edip uygulamak yerine, bu coğrafyanın devletimize yüklediği misyon gereği bilgi ve deneyimi, aklıselim ve sağduyuyu ön planda tutmayı becerebilmişlerdir. 17 yıllık AK Parti iktidarı devraldığı bu muhteşem birikim ve mirası hovardaca harcamış, Türk diplomasının kurul ve kurallarını, diplomatların deneyimlerini hiçe sayarak, kısa vadeli, iç siyasete alet edilen, kişiselleştirilmiş bir çizgiye getirmiştir. Çok güçlü bir bürokrasi geleneği olan Dışişleri Bakanlığı liyakatsiz ve ehliyetsiz kadrolara teslim edilmiştir. Bu yozlaşma Türk dış politikasını açmazlara ve dar sokaklara hapsetmiş, günlük kaygılarla çıkış yolu arayan bir sıkışmışlığa mecbur etmiştir.”

‘İLLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI’

”CHP ile yerel seçimlerle ilgili yürütülen çalışmalar bu hafta bitecek mi?” sorusu üzerine Paçacı, “Şu ana kadar 21 büyükşehir belediyede CHP ile bir anlaşma sağlanmıştı. Bugün itibariyle bu 21 büyükşehirin Ankara, İstanbul ve İzmir hariç ilçeleri tamamlanmış sayılır” diye konuştu.

6 büyükşehir belediyesiyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü aktaran Paçacı, “Ayrıca bu 21 ilin dışında 6 büyükşehir statüsünde olan iller de görüşme kapsamına alınmıştır. Bunların dışında il statüsünde olan yaklaşık 20 il de şuan itibariyle görüşme masasındadır. Büyük bir çoğunluğunda da anlaşma sağlanmıştır” ifadelerini kullandı. (DHA)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.