Çığ felaketinde yaşamını yitirenler toprağa veriliyor

Çığ felaketinde yaşamını yitirenler toprağa veriliyor

Bahçesaray'da yaşanan çığ felaketinde yaşamını yitiren 4 kişi Van merkezde, 10 kişi ise Çatak'ta toprağa verildi. Farklı mezarlıklarda defin işlemlerinin sürdüğü kentte, birçok noktada taziye kuruldu.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan 2 ayrı çığ felaketinde yaşamını yitiren asker ve korucular resmi törenden sonra memleketlerine gönderilirken, siviller ise kentin çeşitli mezarlıklarına defnediliyor. Öğlen saatlerinde hastane morglarından alınan Siyabend Dayan, Saddet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Hacı Sadık Kapağan ve Umeyt Kapağan Karşıyaka Mezarlığı'na getirildi. 4 cenaze yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle defnedildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Sait Dede, HDP il ve ilçe örgütü yöneticileri ile Saadet Partisi yöneticilerinin de katıldığı cenaze töreninde, yaşamlarını yitirenlerin aileleri gözyaşlarına boğuldu. Okunan duaların ardından yaşamını yitirenler toprağa verildi. 

Yine yaşamını yitiren 8 korucu ve 2 itfaiye çalışanı ise Çatak ilçesinde toprağa verildi. 

Gün içinde çığ altından çıkarılan 3 cenaze de hastaneye getirildi. Farklı mezarlıklarda defin işlemlerinin sürdüğü kentte, birçok noktada ise taziyeler kuruldu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.