Çiftlik sahibiyle işçinin katili ağabey çıktı

Çiftlik sahibiyle işçinin katili ağabey çıktı

Konya'da çiftlik sahibi Necip Sayan ile işçisi Muhammed Nebi Nasır pazar günü vurularak öldürüldü. Cinayetlerden kısa süre önce yaşanan silahlı kavgayı araştıran polis, katilin Sayan'ın ağabeyi Ali Sayan olduğunu tespit etti.

Konya’nın Karapınar ilçesinde öldürülen çiftlik sahibi Necip Sayan (46) ile Afganistan uyruklu çalışanı Muhammed Nebi Nasır’ın (18) katili, Sayan’ın ağabeyi Ali Sayan (51) çıktı.

Cinayetler pazar günü Karapınar ilçesindeki Topak Yaylası’nda işlendi. Çiftlikteki Necip Sayan ve yanında çalışan Afganistan uyruklu Muhammed Nebi Nasır’a ulaşamayan yakınları çiftliğe geldi. Her ikisini de çiftlikte göremeyince, çevrede arama yapan yakınları, yaklaşık 400 metre ileride Muhammed Nebi Nasır’ın yerde kanlar içinde hareketsiz halde olduğunu gördü. Bunun üzerine çevredeki arazide arama yapan yakınları Necip Sayan’ı da yaklaşık 1 kilometre ileride bir tarlada buldu. Ardından polis ve sağlık görevlilerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, Nasır’ın başından, Sayan’ın da başı ve göğsünden tabancayla ateş edilerek öldürülmüş olduğunu belirledi. İki kişinin cesedi otopsi için  Karapınar Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Konya Cinayet Büro Amirliği ve Karapınar ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri birlikte yaptığı çalışmada öldürülen Necip Sayan’ın husumetli olduğu kişileri araştırmaya başladı. Necip Sayan ile ağabeyi Ali Sayan’ın kısa zaman önce kavga ettikleri, birbirlerinin evine ateş açtıklarını belirledi. Polis, şüphe üzerine Ali Sayan’ı, evinde gözaltına aldı.

‘KANI GÖRÜNCE EYVAH DEDİM’

Gözaltına alınan Ali Sayan, yapılan sorgulamasında kardeşini ve Afganlı işçiyi kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Pazar günü sabah saatlerinde evden et ve yiyecek alıp kardeşi Necip Sayan’ın çiftliğine geldiğini belirten Ali Sayan, ifadesinde şunları anlattı: “Ben onun ağabeyi olarak ayağına geldim. Bu yaptıklarından belki vazgeçer diye geldim. Kardeşim ile Afgan işçi yonca tarlasında çalışıyordu. Necip’e seslenip ‘Yemek getirdim beraber yiyelim’ dedim. O da ‘Senin burada tarlan mı var da geldin?’ dedi. Birbirimize yaklaşmaya başladık. Ben ona, ‘tarlası batsın birader, verdik işte daha gönlün olmadı mı?’ dedim. Bu sırada bana küfür etmeye başladı. Afgan çalışanına ‘Git şu silahı al getir’ dedi. Ben de ‘Dur birader. Biz buraya birbirimizi vurmaya mı geldik ? Barışmaya geldim’ dedim. Bana küfür etmeye başladı. Afganlı silah almaya giderken yanımda taşıdığım tabancayla bir el havaya ateş ettim. Bu sırada Necip’in yanıma kadar geldiğini görünce bir el daha ateş ettim. Kanı görünce korkup ‘eyvah’ dedim. Ben aslında onu öldürmek için sıkmadım. Üzerime gelmesin diye korkutacaktım. Kardeşim bu sırada tarlaya doğru kaçmaya başlayınca arkasından birkaç kez ateş ettim. Daha sonra çiftlikteki Muhammed Nebi Nasır’ın peşinden gittim. Nasır’ı yolda durdurup, kardeşimin yaralandığını söyleyip, onu hastaneye götürelim dedim. Kolundan çekmek isterken tabanca ateş aldı. Başından yaralanıp yere yığıldı.”

‘KAFEYE GİDİP, ARKADAŞLARLE BİR ŞEYLER İÇTİK’

Ali Sayan, ifadesinde olayın ardından Karapınar ilçe merkezine gittiğini belirterek, ”Olaydan sonra Karapınar’a döndüm. İlçeye yaklaşırken, kendi kendime ‘keşke dönüp hastaneye götürseydim’ dedim. Karapınar’a döndüğümde bir kafede arkadaşlarla buluştuk, bir şeyler içtik. Sonra da eve gidip, yattım. Barışmaya gittim, katil oldum” dedi.

KARDEŞİ YARALI HALDE YERDE YATARKEN, KAFASINA DOĞRU ATEŞ ETMİŞ

Dün, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde, çelik yelek giydirilerek cinayet mahalline götürülen Ali Sayan, cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Olayı anlatırken ifadesinde tutarsızlar olduğu belirtilen Sayan’ı, kardeşinin başına ateş etmediğini söylemesine rağmen yapılan incelemede Necip Sayan’ın cesedinin bulunduğu yerde başına gelen kısımda toprağın içinde mermi çekirdeği bulundu. Bunun üzerine polis, Ali Sayan’ın, yaralı halde kaçıp gelen ve yere yığılan kardeşinin yanına gelip, başına bir el ateş ettiği, Afganlı Nasır’ı da olayı gördüğü için geride tanık bırakmamak amacıyla öldürdüğü üzerinde durdu. Polis, diğer mermi kovanlarını bulabilmek içinde iki cesedin bulunduğu alanda geniş bir bölgede metal detektörle arama yaptı. Yapılan aramada  mermi kovanları bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.