Çiçek Kadın Danışma Merkezi açıldı

Çiçek Kadın Danışma Merkezi açıldı

Dargeçit'te çok sayıda kişinin katıldığı törenle Çiçek Kadın Danışma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

MARDİN - Mardin'in Dargeçit Belediyesi tarafından yapılan Çiçek Kadın Danışma Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

HDP Mardin Milletvekili Adayı Enise Güneyli, Dargeçit Belediyesi Eşbaşkanı Zeynep Sipçik, KJA üyeleri, HDP ve DBP ilçe yöneticileri, Barış Anneleri ile çok sayıda yurttaşın katıldığı tören öncesi seçim bürosu önünde bir araya gelinerek, açılışın yapılacağı alana kadar yürüyüş düzenlendi. "Rosa'dan Sakine'ye, Arin'den kader'e, Konca'dan Özgecan'a mücadelemiz sürecek" pankartının taşındığı yürüyüşte, "Jin jîyan azadi", "Bijî berxwedana Jinê'' sloganları atıldı.

'Güçlü bir şekilde sahiplenmeliyiz'

Açılış öncesi konuşan HDP Mardin Milletvekili Adayı Enise Güneyli, toplumun özgürleşmesi için önce kadınların özgürleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Kadın hakları ve özgürlüğü üzerine duran Sayın Abdullah Öcalan'a borçluyuz. Açılan kadın merkezlerini güçlü bir şekilde sahiplenmeliyiz" dedi. Seçimlere de değinen Güneyli, "Kadınlara büyük bir sorumluluk düşüyor. 7 Haziran'da sadece Kenan Evren'in barajını değil, Erdoğan'ın da eril zihniyetini yıkacağız" diye konuştu.

Dargeçit Belediyesi Eşbaşkanı Zeynep Sipçik ise, "Şehitlerimizi onurlandıracak en iyi yol, onların mücadelesini yükseltmektir. Kadın özgürleşmeden toplumda özgürleşmez" dedi.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri tarafından kesilen kurdele ile danışma merkezinin açılışı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.