CHP'nin seçim çadırına saldırı

CHP'nin seçim çadırına saldırı

CHP'nin Büyükçekme'de açtığı seçim çadırı saldırıya uğradı.

CHP’nin İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan seçim standı kimliği henüz belirlenemeyen bir grup tarafından peş peşe iki saldırıya uğradı. Saldırganlar önce CHP’li bir genci darp etti sonra da seçim çadırını parçaladı. CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak’ın şikayeti üzerine saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP’nin Büyükçekmece sahilindeki seçim çadırına, bugün saat 16.00 sıralarında gelen bir grup, “Hepiniz teröristsiniz” diye bağırarak stantta bulunan CHP’li kadınları sözlü taciz etti. CHP’li gençlerden D.E’nin tepki göstermesi üzerine saldırganlar genci darp etti.

Yaklaşık 1 saat sonra ise elinde kesici alet bulunan bir saldırgan tekrar CHP’nin seçim çadırına gelerek çadırı parçaladı ve içinde bulunan eşyaları kırdı. İlk saldırının ardından saldırganlardan şikayetçi olmak üzere karakola giden CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, karakoldan çıktığı esnada ikinci saldırının gerçekleştiği haberini aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da olayı öğrendikten sonra Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak’ı arayarak saldırıyla ilgili bilgi aldı. Kaftancıoğlu ayrıca saldırıya uğrayan çadırda bulunan CHP’lilerle de telefonda görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

KAFTANCIOĞLU: HERKESİ SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Tüm siyasi partilerin stant kurup seçim çalışması yaptığı bir yerde böylesine provokatif bir saldırının gerçekleştirilmesi çok üzücü. Bu saldırının failleri farklı siyasi görüşlerdeki insanları birbirlerine düşman etmek için elinden geleni ardına koymayan siyasi iktidar mensuplarıdır. Kendisinden olmayan herkesi ‘terörist’ olarak ilan eden bu anlayışın söylemleri, ne yazık ki toplumsal huzurumuzu ortadan kaldıran sonuçlar doğurmaktadır” dedi.

Herkese sağduyulu olma çağrısı yapan Kaftancıoğlu, “Vatandaşlarımız arasında kin ve düşmanlığı tetikleyen sözleri her gün tekrarlayan iktidar partisi üyeleri ve yandaş medya, bölücü terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmektedir. Seçim sürecinin demokratik şartlarda gerçekleştirilmesi için herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Büyükçemece’de yaşanan olay bir an önce aydınlatılmalıdır” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.